instant fap

Počinje “Ljeto na Sani”

Manifestacija „Ljeto na Sani“ svečano će biti otvorena večeras tradicionalnom sladoledijadom i defileom najmlađih Sanjana kroz grad.  Ovogodišnja manifestacija obilovaće nizom prigodnih sadržaja kulturnog, zabavnog i sportskog karaktera.

Prema riječima direktora Javne ustanove „Kult media“, Fikreta Kurtovića,  sam program je koncipiran na takav način da svako, uzrasta od 7 do 77 godina pronađe nešto za svoj ukus.  Manifestacija će biti otvorena večeras s početkom u 2O sati defileom najmlađih Sanjana i tradicionalnom sladoledijadom koja će biti organizirana za njih. Poslije svečanog otvorenja manifestacije uslijediće koncert multireligijskog vokalno instrumentalnog sastava „Harmonija“ iz Sanskog Mosta, koji djeluje pri nevladinoj organizaciji „Centar za izgradnju mira“.

Nakon toga prisutne će zabavljati mađioničar Aladin iz Tuzle. Ovogodišnja manifestacija će trajati do kraja mjeseca. Kulturno zabavni program će se odvijati do 21. jula, a nakon toga 24. jula biće otvoren ljetni sajam knjige s nizom dešavanja prigodnog karaktera. Obzirom na činjenicu da 20. jula započinje sveti mjesec Ramazan, program manifestacije u tom periodu svojim sadržajima biće prilagođen tom događaju. Obzirom na veoma lošu ekonomsku situaciju u Sanskom Mostu i okruženju, ističe Kurtović, sadržaji ovogodišnjeg „Ljeta na Sani“ prilagođeni su trenutnim finansijskim mogućnostima.

I pored toga, istakao je nadu da će „Ljeto na Sani 2012“ svojim programskim sadržajima i njihovom realizacijom ispuniti očekivanja. Kulturno zabavna manifestacija „Ljeto na Sani“ organizira se u poslijeratnom periodu, a sama manifestacija posvećena je spomenu na prvo pominjanje imena „Zana“ u jednom dokumentu ugarskog kralja Bele Četvrtog iz 1244. godine.

KOMENTARI