instant fap

„Počiteljska priča” u Sanskom Mostu

„Počiteljska priča” u Sanskom Mostu

U sklopu ovogodišnje, inače 17-te po redu kulturno zabavne i sportske manifestacije „Ljeto na Sani “ , Udruženje likovnih umjetnika BiH predstavilo je sinoć građanima Sanskog Mosta i brojnim turistima koji ovih dana borave u gradu na devet rijeka, radove nastale u toku 48. Saziva Internacionalne umjetničke kolonije održane prošle godine u Počitelju. Izložba umjetničkih djela koja nosi  simboličan naziv „Počiteljska priča 2013“  je satkana od individualnih priča umjetnika, koji svaki na svoj način prezentira počiteljsku stvarnost, njegovu duhovnost i beskrajnu ljepotu i prozračje optimizma, nade i vjerovanja koju nosi sa sobom. ‘.
Na svečanom otvaranju izložbe u ime organizatora „Ljeta na Sani 2013 “ dobrodošlicu i zahvalnost što ste svojim prisustvom ovaj kulturni događaj u našem gradu je uputio Fikret Kurtović, direktora javne ustanove centar za mlade „Kult media“:
Izložbu „Počiteljska priča 2013“ je otvorenio mr. Admir Mujkić, predsjednik Udruženja likovnih umjetnika Bosne i Hercegovine. On je naglasio da umjetička djela koja su prezentirana pričaju priču o ljepoti i raskoši,historiji i kulturi bosanskog grada Počitelj.
Izložba će biti postavljena u prostoru  Gradske galerije u naredna tri dana.

KOMENTARI