instant fap

Podgrmeč dočekuje Vitez iz Bužima

U okviru 17. kola Druge lige F BiH grupa zapad, nogometaši Podgrmeča danas će ugostiti momčad „Viteza“ iz Bužima,  srednjeplasiranu ekipu šampionata. To je prilika sa sanski nogometaši ostvare još jednu uvjerljivu pobjedu i svakako povećaju gol razliku čime će nastaviti rušiti rekorde drugoligaških prvenstvava. Naime, Sanjani su uz bilans od 15 pobjeda i jednim neriješenim ishodom na prvom mjesu sa 46 bodova i imaju 13 bodova više od drugoplasiranog NK „Viteza“ iz Viteza.

Postoje samo  minimalne teoretske šanse da Podgrmeč ne osvoji prvo mjesto i nakon osam godina ponovo obezbjedi plasman u Prvu ligu Federacije BiH. Uz to, Podgrmeč ima gol razliku od plus 49 što sada nije ostvarila niti jedna ekipa u drugoligaškim prvenstvima. Sanski nogometaši su ove sezone postigli čak 58, a primili samo 9 golova, što je  svakako uspjeh vrijedan pažnje. Utakmica Podgrmeč – Vitez nas Gradskom stadionu počinje u 17 sati.

Ovog vikenda prvenstvene okršaje imaju i mlađe Podgrmečove selekcije, koje gostuju kod NK „ Ključ“. Svakako, najzanimljiviji je nastup sanskih kadeta, obzirom da se bore za osvajanje šampionske titule. Pet kola prije kraja prvenstva, kadeti Podgrmeča su treći na tabeli sa 40 bodova, ali isti broj bodova ima i bihaćko „Jedinstvo“, dok  su prvoplasirani kadeti „Laktaša“  sa tri boda više.

Jedan od konkurenata je i momčad „Krajine“ iz Cazina na četvrtom mjestu sa 39 bodova. No, Sanjani imaju povoljniji raspored,  i slobodno možemno reći, sve je u njihovim nogama jer im u goste  dolazi momčad Laktaša. Kad je riječ o sutrašnjioj utakmici u Ključu, sanski kadeti se favoriti i nadaju pobjedi, jer su barem prema stanju na tabeli kvalitetniji sastav. Kadeti „Ključa“ su predposljednjui na tabeli sa samo devet osvojenih bodova.

Pobjedi se u Ključu nadaju i juniori Podgrmeča koji su trenutno šesti na tabeli sa 24 boda, dok su njihovi sutrašnji domaćini jedanaesti sa 13 osvojenih bodova.

KOMENTARI