instant fap

Podgrmeč gostuje u Goraždu

Zbog Lokalnih izbora na prostoru BiH koji će se održati 7.oktobra, Nogometni savez Federacije BiH je donio odluku da se sve utakmice 9. kola Prve lige odigraju sutra sa početkom u 15:30 sati. 


Nogometaši Podgrmeča u ovom kolu se u Goraždu sastaju sa tamošnjim istoimenim klubom. Za Sanjane je ovo teško i neugodno gostovanje, obzirom da za protivnika imaju momčad koja je predposljednja na tabeli sa sedam bodova. Goraždanima su itekako potrebni bodovi i svim silama će pred svojim navijačima ići na pobjedu, odnosno tražiti opravdanje za dosadašnje slabe rezultate.  S druge strane sanski prvoligaš je na drugom mjestu sa 17 osvojenih bodova koliko ima i prvoplasirani Vitez.

Igrači Podgrmeča su danas otputovali u Goražde na noćenje, kako bi što spremnije ušli u utakmicu u kojoj žele ostati naporaženi i tako nastaviti sa serijom odličnih rezultata. Do sada su ostvarili pet pobjeda, četiri domaće i jednu na strani, te dva gostujuća remija. Trener Benjamin Ključanin pred polazak u Goražde je rekao da je svjestan da sutra igraju još jednu tešku utakmicu. On naglašava, da domaćin ima kvalitetan i iskusan sastav i njegovo trenutno stanje na tabeli nije pravo mjerilo ove ekipe.

Uz to, Goraždani će imati i veliku podršku svojih navijača. No, Ključanin ističe da vjeruje u svoje igrače koji će sutra dobiti šansu da brane boje kluba, i da se i na ovom gostovanju može doći do povoljnog rezultata.
„Idemo u Goražde da se nadigravammo i da pokušamo da se vratimo neporaženi. Imamo dovoljan fond igrača, bez obzira što neće putovati Ibričić zbog duplih žutih kartona, te povrijeđeni Brkić. Ipak, mislim da imamo adekvatne zamjene, odnosno igrače koji mogu nadomjestiti nedostatke i pokušaćemo na ovom teškom gostovanju osvojiti barem jedan bod“, ističe Ključanin.
U ostalim utakmicama se sastaju: LUKAVAC: Radnički – Jedinstvo ,  TUZLA: Sloboda – Vitez , BUGOJNO: Iskra – Rudar , CAZIN: Krajina – Branitelj , VELIKA KLADUŠA: Krajišnik – Troglav , BANOVIĆI: Budućnost – Čapljina i GRAČANICA: Bratstvo – Bosna.

 

KOMENTARI