instant fap

Podgrmeč može igrati utakmice na svom stadionu

Jučer je u Sarajevu zasjedao Izvršni odbor Nogometnog saveza FBiH koji je donio izuzetno važnu odluku za tri kluba Prve lige Federacije BiH, među kojima je i sanski prvoligaš Podgrmeč. Kako je objavljeno na oficijelnoj stranici ovog saveza, obzirom na cjelokupnu finansijsku i političku situaciju u Bosni i Hercegovini, a uvažavajući dinamiku započetih radova na poboljšanju stanja infrastrukture, odlučeno je da NK „MLADOST“ Doboj Kakanj, NK „TROGLAV“ Livno i NK „PODGRMEČ“ Sanski Most mogu utakmice drugog dijela sezone 2013/2014 mogu igrati na vlastitim stadionima. No, u sezoni 2014/2015 svi klubovi Prve lige FBiH u potpunosti moraju ispunjavati uslove infrastrukture.
Pomenimo, navijači i simpatizeri Podgrmeča od 15. oktobra 2013. godine nisu mogli gledati utakmice prvenstva Prve lige Federacije BiH jer je Savez sanskom prvoligašu zabranio igranje utakmica na Gradskom stadionu zbog neodgovarajuće infrastrukture, odnosno neizgrađenih tribina sa dovoljnim brojem sjedećih mjesta. Podgrmeč je prvnstvene utakmice morao igrati na srtadionu Krajine u Cazinu.
Recimo, da je na jučer održnoj sjednici Izvržni odbor konstatirao kako je Nogometni savez FBiH izvršio sve pripreme za početak nastavka takmičenja u sezoni 2013/2014 u Prvoj ligi FBiH, Drugoj ligi FBiH i ostalim ligama u nadležnosti NS FBiH. Također, imajući u vidu trenutnu političku situaciju u Bosni i Hercegovni, uvodi se zabrana organizovanog odlaska navijača klubova Prve lige FBiH na gostujuće utakmice. Zabrana se odnosi na organizovane odlaske i posjete navijaća kao i upotrebu i isticanje navijačkih rekvizita gostujućeg tima a u cilju izbjegavanja mogućih sukoba i korištenja takmičenja Nogometnog saveza FBiH i utakmica u mogućem promovisanju okupljanja i manifestovanja nesportskih aktivnosti na i oko stadiona, kao i na maršutama putovanja.autor:radiosana

KOMENTARI