instant fap

Podgrmeč nije uspio iznenaditi Čelika

Nogometaši Podgrmeča nisu  uspjeli napraviti iznenađenje u Zenici. Sanjani su u okviru šesnaestine finala KUP-a BiH poraženi od premijerligaša Čelika sa minimalnih 2:1.
No, treba istaći da su sanski nogometaši utakmicu odigrali veoma dobro, što potvrđuje i činjenica da su ispraćeni velikim aplauzom od oko 500 gledalaca prisutnih na stadionu Kamberovića polje.
Prvo poluvrijeme utakmice igralo se većinom na sredini terena u odmjeravanju snaga i bez većih uzbuđenja. Jedino što vrijedi izdvojiti je odličan pokušaj igrača Podgrmeča Mirze Džafića, koji sa desetak metara odličnim udarcem šalje loptu malo pored lijeve stative. Sanskom prvoligašu ostaje žal za ovom velikom propuštenom prilikom, jer bi možda sve na kraju izgledalo i drugačije.  No, nakon samo tri minute drugog dijela susreta Zeničani dolaze u vodstvo preko Čolića, a 10 minuta kasnije Kajkut povećava vodstvo na 2:0. Podgrmeč u posljednjim minutama preko Seferovića smanjuje na konačnih 2:1 za Čelik.  Ipak, i pored poraza šef Stručnog štaba Podgrmeča, Benjamin Ključanin, je zadovoljan igrom i zalaganjem svojih igrača.
„Odigrali smo dobro i na terenu nije bila primjetna razlika u kvaliteti između nas i domaćina. Čelik je bio favorit, imali su više sreće i zasluženo pobijedili. Mi smo ostavili dobar dojam i nismo se obrukali. Ja čestitam svojim igračima na borbenošću, a Čeliku želim puno sreće u nastavku ovog takmičenja. Moram reći, da je velika šteta što se igrala samo jedna KUP utakmica, jer bi u uzvratnom susretu u Sanskom Mostu, pred punim stadionom,  možda se mi plasirali dalje“, rekao je Ključanin.  On dodaje, da utakmica protiv Čelika što prije treba da padne u zaborav, jer pred Podgrmečom su nova takmičarska iskušenja u Prvoj ligi FBiH. Već u subotu, sanski prvoligaš ide na neugodno gostovanje kod Krajišnika iz Velike Kladuše

KOMENTARI