HomeSport

„Podgrmeč“ – NK „Travnik“ bez golova

Hasić igrao u pobjedi Bešiktaša

U okviru sportskog dijela ovogodišnje manifestacije „Musalla 2012“, na igralištu NK „Rudara“  u Donjem Kamengradu jučer je odigrana prijateljska nogometna utakmica u kojoj su snage odmjerili sanski prvoligaš „Podgrmeč“ i NK „Travnik“, član Premijer lige BiH. Utakmica je završena bez golova, ali oko 300 gledalaca je ipak uživalo u dobroj nogometnoj predstavi.

Igralo se borbeno i otvoreno, te je stvoreno nekoliko dobrih prilika sa obje strane, ali su strijelci zakazali. Oba kluba tek od početka ove sedmiice počela su sa pripremama, te je jučerašnja utakmica bila dobra  prilika za trenere da provjere trenutnu formu igrača pred predstojeće prvenstvene okršaje.
Član Organizacionog odbora „Musalla 2012“, Jasmin Mujačić, je naglasio da dolazak rukovodstva i igrača iz vezirskog grada Travnika potvrđuje da manifestacija iz godine u godinu poprima na značaju.
„Prošle godine u Sanskom Mostu je gostovao zenički Čelik, a ove godine imamo čast da naš prvoligaš „Podgrmeč“ igra sa još jednim premijerligašem, tako da gledaoci mogu uživati u vrhunskom nogometu. Svakako nam je drago, što su se Sanjanima uvijek dragi gosti iz Travnika odazvali da uveličaju našu manifestaciju, a saradnju ćemoi nastaviti i u narednom periodu“, kaže Mujačić.
Šef stručnog štaba NK „Travnik“, Nermin Šabić, ističe da ovaj sportski kolektiv uvijek rado učestvuje na ovakvim i sličnim manifestacijama.
„Zahvalio bih se organizatoru na pozivu kojem smo se rado odazvali. Velika nam je čast što smo došli u Sanski Most da igramo sa našim prijeteljima iz Podgrmeča. Utakmica je završena bez golova, ali nadam se da su igrači svojom igrom zadovoljili ukuse publike“, rekao je Šabić.
Na jučerašnjoj utakmici smo zabilježili i dobar gest Sanjanina Mirzeta Kamića, bivšeg nogometnog sudije koji trenutno živi i radi u Americi. On je prvim  golmanima Podgrmeča i Travnika poklonio kvalitetne golmanske dresove.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0