instant fap

Podgrmeč osvojio bodove spasa

Podgrmeč osvojio bodove spasa

U okviru 25. kola Prve lige FBiH u nogometu, sanski prvoligaš Podgrmeč ostvario je izuzetno važnu domaću pobjedu od 3:1 protiv Radničkog iz Lukavca. 

U ostalim susretima postignuti su sljeedeći rezultati: SREBRENIK: Gradina-Čapljina 2:0, BUGOJNO: Iskra-Igman 1:1, ORAŠJE: Orašje-Mladost 2:3, KAKANJ: Rudar-Sloboda 1:1, BANOVIĆI: Budućnost-Jedinstvo 1:0, GABELA: Gošk-Bratstvo 2:2, dok je utakmica Branitelj-Troglav registrovana službenim rezultatom 3:0 za Mostarce.


Na čelu tabele je ostala Sloboda sa 56 bodova i sada ima dva boda prednosti nad Jedinstvom. Treće Bratstvo i četvrti  Kakanj imaju po 50 bodova, peto je Orašje sa 39, šesta Gradina ima 37, sedmi GOŠK 36, osmi Branitelj 35, a deveta Čapljina i deseti Podgrmeč po 33 boda. Jedanesti je Radnički sa 32 boda, dvanaesta Mnladost ima 31, a trinaesta Budućnost i četrnaesti Igman po 27 bodova. Iskra je petnaesta sa 24 boda, dok je zadnjeplasirani Troglav odustao od takmičenja. 


U idućem kolu Podgrmeč gostuje kod Jedisntva, a u ostalim susretima se sastaju: Bratstvo – Budućnost, Čapčjina – GOŠK, Radnički – Rudar, Sloboda – Orašje, Mladost – Branitelj, Igman – Gradina, a slobodna je Iskra.

KOMENTARI