instant fap

Podgrmeč osvojio važan bod u Livnu

Nogometaši Podgrmeča osvojili su važan bod u proteklu subotu na gostovanju u Livnu.


U okviru četrnaestog,  ujedno i predsposljedjenjeg kola jesenjeg dijela šempionata Prve lige Federacije BiH Sanjani su igrali neriješeno 2:2 sa Troglavom.  Podgrmeč je u ovoj utakmici mogao i slaviti jer je dva puta bio u vodstvu, ali je mogao biti i poražen obzirom da domaćin nije iskoristio penal. Zgoditke za sanskog prvoligaša su postigli Adnan Kaltak i Mehmed Šehović .

Treba istaći, da je šef stručnog štaba Podgrmeča, Benjamin Ključanin, pred ovu izuzetno značajnu utakmicu bio na velikim mukama zbog „štrajka igrača“,  koji su izrazili  nezadovoljstvo jer skoro treći mjesec nisu dobili novčana sredstva za hranarine, a klub im duguje i stredstva za čak pet premija. Ipak, igrači su dan prije utakmice dobili mali dio duga. Uz to, zbog žutih kartona pravo nastupa nisu imali standardni prvotimci Almir Krantić i Adnan Hodžić, te povrijeđeni Muamer Salibašić, a klub je napustio Mirza Džafić, koji će karijeru nastaviti kao trener u Kataru. Ipak, na kraju se sve dobro završilo.
„ Zaista smo u prošloj sedmici imali puno problema oko treniranja i sastava. Bilo je upitno hoćemo li putovati u Livno jer su igrači izrazili nezadovoljstvo obzirom da im obećano nije ispoštovano. Ušli smo u treći mjesec bez primanja i  vrlo je bilo teško motivisati igrače i tražiti od njih da daju svoj maksimum.  Ipak, nakon obavljenog razgovara sa igračima, smogli smo snage i  otputovali u Livno. Mi smo na ovo teško gostovanje putovali bez četiri standardna prvotimca, ali momci koji su dobili šansu su bili na jednom visokom nivou. Pružili smo dobru partiju i igrali zaista dobro. Možda možemo žaliti i za tri boda, ali kad uzmemo u obzir da je domaćin imao kazneni udarac kod rezultata 1:1 koji nije realizirao, mislim da trebamo biti i više nego zadovoljni ovim bodom“, kaže Ključanin.
Podgrmeč je trenutno osmi na tabeli sa 21 osvojenim bodom, a u posljednjem kolu prvog dijela prvenstva će ugostiti veoma kvalietnu i iskusnu momčad Branitelja iz Mostara, koji se sa 26 bodova nalazi na trećem mjestu. Utakmica je izuzetno važna za Podgrmeč, jer bi pobjedom prezimio u gornjem dijelu tabele, a u slučaju remija ili poraza bodovno bi se približio klubovima iz opasne zone.
„ Nama dolazi jaka i črvsta momčad Branitelja koja se nalazi u samom vrhu tabele. Mi ćemo i u ovu utakmicu vjerovatno ući oslabljeni, zbog kartona i sveg ostalog, ali mislim da u ovom momentu imamo adekvatne zamjene. Bod osvojen u Livnu treba da potvrdimo pobjedom kod kuće i da se učvrstimo u gornjem dijelu tabele, kako bi mirno dočekali zimsku pauzu. Ja bih zaista apelovao, da je igračima sad potrebna pomoć i podrška od svih ljudi koji to mogu učiniti, te da završimo prvi dio prvenstva onako kako smo planirali. To je sredina, a  evo čak i gornji dio tabele“, naglasio je Ključanin.
Nadamo se,  da će se stanje u i oko Podgremeča ubrzo riješiti, odnosno da će igrači napokon dobiti ono što zaslužuju. Njima svakako treba odati priznanje i uputiti čestitke za sve ono što su uradili u dosadašnjem dijelu prvenstva. Bilo je i padova, ali su nas ipak sanski nogometaši puno puta obradovali i donijeli malo radosti u sumornoj životnoj svakodnevnici.r

KOMENTARI