instant fap

Podgrmeč počeo pripreme: Može li se izboriti opstanak!!

Podgrmeč počeo pripreme: Može li se izboriti opstanak!!

Teški vremenski uvjeti u Sanskom Mostu nisu spriječili nogometaše Podgrmeča da počnu sa pripremama za predstojeći proljetni dio prvenstva u Prvoj ligi FBiH.

Jučer je izvršena prozivka igrača, a po izuzetno hladnom vremenu i visokom snijegu na Gradskom stadionu odrađen je i prvi trenng kojem je prisusvovalo 20 igrača, dok je nekolicina nih opravdala izostanak. Kako nas je upoznao šef Stručnog štaba sanskog prvoligaša, Benjamin Ključanin, radi se većinom o igračima koji su branili boje kluba u prvom dijelom šampionata, a pripremama će se priključiti i nekoliko igrača koji su se nametnuli svojim igrama u omladinskom pogonu kluba. Ono što raduje, kaže Ključanin, je da su stigla i dva pojačanja Boriz Muzgonja i Arnes Brkić, a radi se o nekadašnjim igračima Podgrmeča. On ističe,da se pregovara sa još nekoliko igrača koji bi pojačali redove sanskog prvoligaša u nastavku sezone, ali o imenima još nije htio govoriti dok stvari ne izađu na čistac.
„Vrlo je bitno da su pripreme počele iako smo malo zakasnili s obzirom da smo imali određenih problema. Zaista smo smogli snage, a posebno treba odati priznanje načelniku dr. Mustafi Avdagiću i predsjedniku kluba Besimu Hrniću koji su nam izišli u susret i ispunili svoja obećanja. Zaista je teško raditi u ovim uslovima, ali mi pred sobom imamo cilj ostanka u Prvoj ligi i na tom putu ni visok snijeg i hladno vrijeme ne smiju nam biti prepreka. Moramo svakodnevno trenirati, kako bi što spremnije dočekali predstojeće prvenstvo“, kaže Ključanin.
Pripreme nogometaša Podgrmeča će se obaviti u Sanskom Mostu, a trenirat će se dva puta dnevno na Gradskom stadionu i u teretani Gradske dvorane. Planirano je da se održi preko 30 treninga i nekoliko kontrolnih utakmica, ako to dozvole vremenski uslovi. Planirano ja de se pripremne utakmice odigraju u Krupi na Vrbasu na umjetnoj travi.
„ Svi će igrači dobiti šansu da se tokom redovnih treninga i u kontrolnim utakmicama nametnu za prvi tim, odnosno da uđu u uži izbor na koje će se moći računati u nastavku sezone. Igraće onaj ko to zaslužuje, ko bude najbolji i u datom momentu i ko bude potreban klubu.Igrači koji zasluže da nose dres Podgrmeča, sigurno će ga dobiti. Ispred nas je još 15 kola proljetnog dijela prvenstva i očekuje nas još veliki broj teških utakmica. Ako želimo da zadržimo prvoligaški status mislim da moramo za 30 do 40 posto biti jači ove godine. Svi klubovi koji su u zoni ispadanja se pojačavaju i ozbiljno se pripremaju kako ne bi napustili društvo najboljih. Ako želimo da zadržimo prvoligaški status moramo biti jači, moramo se uozbiljiti, moramo sve podrediti tom cilju, a to je da budemo stabilan prvoligaš“, ističe Ključanin.
Drugi dio takmičarske sezone Prve lige FBiH počinje 02. marta, a Podgrmeč u prvoj utakmici ide na teško gostovanje kod Rudara u Kakanj.

KOMENTARI