instant fap

Podgrmeč polako tone prema dnu, Ključanin dao ostavku

Podgrmeč polako tone prema dnu, Ključanin dao ostavku

Sanski prvoligaš Podgrmeč doživio je još jedan prvenstveni poraz. Sanjani su u okviru 10. kola prve lige Federacije jučer poraženi sa 1:0 od Radničkog na gostovanju u Lukavcu.
Treba reći, da su mnogi poznavaoci nogometnih zbivanja u gradu na devet rijeka ovaj poraz i očekivali. S toga nećemo pogriješiti ako kažemo da Podgrmeč polako tone prema dnu, a dokaz je i jučerašnja utakmica. Naime, šef Stručnog štaba Benjamin Ključanin je podnio ostavku, a i većina prvotimaca je odbila da putuje u Lukavac.Tako je trener Fahrudin Kuburaš na raspolaganju ima samo jedanaset igrača, a na klupi je još samo sjedio rezervi golman.Dakle, nije se mogla izvršiti ni izmjena.
Danas nam je u telefonskom razgovoru trener Ključanin rekao da je još prije utakmice sa Slobodom, koju je Podgrmeč na svom tenenu izgubio, upozoravao na teško stanje u klubu, nezadovoljstvu igrača i podnošenju ostavke.
„ Razgovarao sam sa predsjednikom kluba Besimom Hrnčićem i tad sam rekao ako seo vakvo stanje ne promjeni da ću dati ostavku. Jednostavno, više nemam snage. Na svakom treningu igrači su nezadovoljni zbog neisplačenih redovnmih mjesečnih primanja i teško ih je stimulisati. Koliko znam do sada su primili samo pola plate, a tri isplate kasne, dok Stručni štab još od prošle godine nije dobio ništa. Od tog razgovora se ništa nije promjenilo“, rekao je Ključanin.

Da stvar bude još gora, Podgrmeč naredne prvenstvene utakmice neće više igrati na svom terenu.   Odlukom Nogometnog saveza Federaciije BiH se sanskom prvoligašuju zabranjuje igranje utakmica na Gradskom stadionu zbog neodgovarajuće infrastrukture, odnosno neizgrađenih tribina sa dovoljnim brojem sjedećih mjesta. U opciji su ostali stadioni  Cazinu ili Bihaću o čemu će konačnu odluku donijeti nadležna Komisija Federalnog nogometnog saveza. Stadion u Ključu je otpao iz konkurencije, jer nema dovoljan vroj sjedećih mjesta. Tako će navijači i simpatizeri Podgrmneča biti uskraćeni da u Sanskom Mostu uživaju u krajiškom derbiju u 11. prvoligaškom kolu, u kojem Podgrmeč treba ugostiti prvoplasirano bihaćko Jednstvo, ali i svim ostalim utakmicama prvoligaškog prvenstva. Sve dok se ne izgrade tribine. radiosana

KOMENTARI