instant fap

Podgrmeč poražen u B.Novom

Nogometaši „Podgrmeča“ iz Sanskog Mosta poraženi su u posljednjoj pripremnoj utakmici pred nastupajuće prvenstvene okršaje u Prvoj ligi Federacije BiH. Sanski nogometaši su u subotu  u Bosanskom Novom rezultatom 2:1 poraženi od NK „Sloboda“.

Utakmicu sa klupe nije vodio šef stručnog štaba Podgrmeča, Benjanimn Ključanin, koji se tenutno nalazi na kraćem odmoru. On nam je u telefonskom razgovoru  rekao da ovaj poraz Podgrmeča nije zabrinjavajući. „Sve je to igra u kojoj nekad slaviš, a nekad izgubiš. Iako je protiv Slobode trebao nastupati onaj sastav koji bi trebao iznijeti teret u prvih nekoliko kola, u dogovoru sa svojim zamjenikom Kuburašem smo odlučili da šansu i u ovoj utakmici dobiju svi igrači koji su na pripremama. Uz to, nisu igrali standardni prvotimci Karić i Fifić.

Jednostavno, ova utakmica nije pravo mjerilo jačine Podgrmeča“, kaže Ključanin.
Ovo je bila peta i ujedno posljednja pripremna utakmica sanskih nogometaša pred početak prvoligaškog prvenstva.  Pomenimo, Podgrmeč je u prvoj prijateljskoj utakmici rezultatom 2:1 savladao premijerligaša „Rudar“ iz Prijedora, zatim je sa prijedorskim „Žitoprometom“ igrao neriješeno 2:2,  u finalu KUP-a Unsko – sanskog kantona poražen od“Krajine“ iz Cazina rezultatom 2:1, te je sa 1:0 porazio NK „Borac“ u Kozarskoj Dubici.
Šef stručnog štaba „Podgrmeča“, Benjamin Ključanin, kaže da je zadovoljan do sada sprovedenim pripremama.  „Igrači su dali svoj maksimum i sve treninge, kao i prijateljske utakmice, odradili profesinalno. Svi smo shvatili da samo rad i disciplina mogu donijeti dobre rezultate. Na pripremama je bilo 25 igrača i nažalost nekoliko njih će biti prebačeni u drugi tim i čekaće svoju šansu. Ja večeras dolazim u Sanski Most, a već sutra ću objaviti imena 20 igrača i 2 golmana na koje ću računati tokom predstojeće takmičarske sezone. Ostaje nam još pet dana da otklonimo sve nejasnoće i da spremno dočekamo tešku borbu koja nas očekuje u prvoligaškom društvu“, kaže Ključanin.
Prvenstvo Prve lige Federacije BiH počinje u subotu, 11. augusta, a Podgrmeč u prvom kolu odmah ide na neugodno gostovanje kod „Rudara“ u Kakanj.

KOMENTARI