instant fap

Podgrmeč porazom zakomplicirao borbu za opstanak

Proteklog vikenda odigrane su utakmice 20. kola Prve lige Federacije BiH. Sanski prvoligaš Podgrmeč nije uspio doći do povoljnog rezuiltata na gostovanju u Srebreniku.

Sanjani su od Gradine poraženi sa 2:0 i pali su za dvije stepenice niže na prvenstvenoj ljestvici, te ponovo došli u veoma tešku situaciju u borbi za opstanak u prvoligaškom društvu. Derbi kola igrao se u Tuzli gdje je Sloboda pred oko 8.000 hiljada svojih navijača savlada lidera Jedistvo rezultatom 2:0. Također, u derbiju začelja igranom u Konjicu Igman je sa minilanih 1:0 savladao Budućnost 1:0, a do značajne pobjede došla je i Mladost koja je pred svojom publikom sa 2:0 porazila Bratstvo. Važan bod osvojila je Iskra koja je na svom terenu sa veoma jakom ekipom Rudar odigrala 0:0, a neriješeno su rezultatom 2:2 odigrali Čapljina i Radnički 2:2, te Branitelj-Orašje rezultatom 1:1. Utakmica Troglav-Gošk nije odigrana.
Na čelu tabele sa 46 bodova je i dalje Jedinstvo, ali sada ima isti broj bodova kao i drugoplasirana Sloboda. Za vodećim dvojcem samo četiri boda zaostaje Bratstvo, dok je Rudar četvrti sa 40 bodova. Peti Gošk i šesto Orašje imaju po 30 bodova, sedma Čapljina 29, a na sredini tabele su osmi Radnički, deveti Branitelj i deseta Gradina sa 28 bodova. U opasnoj zoni su jedanaesti Igman sa 23 boda, dvanaesta Mladost i trinaesti Podgrmeč imaju po 21 bod, Iskra je sa 17 bodova na petnaestom mjestu, a posljednji i već otpisani Troglav ima 5 bodova.
U narednom kolu Podgrmeč dočekuje momčad Igmana, direktnog konkurenta u borbi za opstanak, derbi kola igra se u Gračanici gdje Bratstvo dočejue Sloboda, dok će Jedinstvo ugostiti ekipu Radničkog. U ostalim susretima se sastaju: Iskra – Orašje, Branitelj – Čapljina, Rudar – Gradina, Gošk – Mladost i Budućnost – Troglav. Sve utakmice se igraju u subotu, 5. aprila, u 16 sati.a

KOMENTARI