instant fap

“Podgrmeč” se “zagrijava” za početak sezone u Ključu

“Podgrmeč” se “zagrijava” za početak sezone u Ključu

NK „Podgrmeč“ iz Sanskog Mosta dogovrio je odigravanje tri prijateljske utakmice u toku priprema za proljetni dio prvenstva Prve lige F BiH.

Tako će sanski nogometaši prvu pripremnu odigrati sutra u Ključu protiv tamošnjeg istoimenog kluba, člana Druge lige F BiH zapad. Utakmica počinje u 13 sati. Dogoverena je utakmica i sa NK „Radnik“ iz Prijedora koja će se odigrati u srijedu, 12. februara, a dva dana kasnije na prijateljski okršaj u Sanski Most dolazi „Sloboda iz Mrkonjić Grada, koja se nalazi u gornjem dielu tabele Prve lige RS. Kako nas je upoznao Benjamin Ključanin, šef stručnog štaba Podgrmeča, pokušaće se dogovoriti i odigravanje najmanje jedne prijateljske utakmica i sa klubom iz bh Premijer lige. Ključanin kaže, da će sutra u Ključu šansu dobiti većinom oni igrači koji se nalaze na probi, te igrači iz juniorskog pogona kluba koji svojom igrom i zalaganjem na treninzima i kontrolnim utakmicama treba da se nametnu i uđu u uži izbor igrača na koje će se moći računati u nastavku sezone.
Pomenimo, sanski prvoligaš u drugi dio šampionata ulazi sa dosta izmjenjenim sastavom. Klub se odrekao usluga trojice igrača koji su došli na početku ove takmičarske sezone, a to su Jasmin Kolašinac, Senad Tabaković i golnam Adnan Kaltak. Nova imena su dva igrača koji na posudbu došli iz FK „Sarajevo“. To je golman Almin Abdihodžić, mladi reprezentativac BiH koji je čuvao mrežu i bihačkog Jedinstva, te Krajine iz Cazina. Drugi igrač je Sarajlija Alija Čulov, koji igra na pozicijima zadnjeg veznog i desnog bočnog igrača. Treće Podgrmečovo pojačanje je Adis Stambolija, koji igra na poziciji prednjeg veznog , a nastupao za hrvatskog prvoligaša NK „Karlovac“. Povratnici su vezni igrač i nekadašnji kapiten Podgrmeča Sanel Jusović, te stoper Boris Muzgonja.
Inače, na pripremama Podgrmeča se nalazi 25 igrača. Osim pomenutih pojačanja, tu su i domaći igrači koji su branili boje kluba u jesenjem dijelu prvenstva. Treninzima su se priključili i perspektivni juniori kluba, a na probi se nalazi i nekoliko igrača iz okolnih nižerazrednh klubova.
Drugi dio takmičarske sezone Prve lige FBiH počinje 02. marta, a Podgrmeč u prvoj utakmici ide na teško gostovanje kod Rudara u Kakanj. Sanski ptrvoligaš jesenji dio prvenstva je završio na trinastom mjestu sa 14 bodova i bilansom četiri pobjede, dva remija i čak devet poraza.

KOMENTARI