instant fap

Podgrmeč sedmi na tabeli

Proteklog vikenda odigrane su utakmice 13. kola prve lige Federacije BiH. Gostujuće ekipe su u samo dva susreta uspjele izvući čitav plijen, dok su u šest utakmica slavili domaćini.

Strijelci su bili raspoloženi, tako da je na osam stadiona postignuto 25 golova. Već smo objavili da je Podgrmeč sa minimalnih 1:0 pobijedio Čapljinu, čime je sanski prvoligaš prekinuo crnu seriju od čak četiri uzastopna poraza. U ostalim susretima su postignuti sljedeći rezultati: BUGOJNO: Iskra – Jedinstvo 2:1,CAZIN: Krajina – Sloboda 2:0, VELIKA KLADUŠA: Krajišnik – Radnički 0:2, BANOVIĆI: Budućnost – Vitez 2:4, GORAŽDE: Goražde – Rudar 2:0, GRAČANICA: Bratstvo – Branitelj 6:0 i VISOKO: Bosna – Troglav 2:1.
U vrhu tabele i nakon ovog kola nije došlo do promjene. Prvi je i dalje Vitez sa 29 bodova, dok dva boda manje ima Bratstvo. Na trećem mjestu je Branitelj sa 23 boda, četvrta Bosna ima 22, a Troglav na petom mjestu ima 21 bod. Šesti je Radnički sa 20 bodova, a isti broj ima sada sedmoplasirani Podgrmeč. Osma je Sloboda sa 19 bodova, Budućnost na devetom mjestu ima jedan bod manje, a deseta Čapljina, jedanaesti  Rudar i dvanaesta Krajina su sakupili po 17 bodova. Na trinaestom mjestu Jedinstvo i čertnaesta Iskra imaju po 16 bodova, Goražde je na pretposljednjem mjestu sa 13 bodova, dok je na začelju tabele Krajišnik koji još nije osvojio niti jedan bod. U narednom kolu sanskin prvoligaš gostuje u Livnu kod Troglava, a u ostalim susretima se sastaju:
BIHAĆ: Jedinstvo – Čapljina,  MOSTAR:  Branitelj – Bosna , KAKANJ: Rudar – Bratstvo, VITEZ: Vitez – Goražde,  LUKAVAC: Radnički – Budućnost , TUZLA Sloboda – Krajišnik  i  BUGOJNO Iskra – Krajina.

KOMENTARI