instant fap

Podgrmeč u gostima kod Ćire

Podgrmeč u gostima kod Ćire

U okviru 24. kola Prve lige Federacije BiH, deseti na tabeli „Podgrmeč“ iz Sanskog Mosta gostuje kod drugoplasirane „Slobode“ u Tuzli.

Radi se o teškom gostovanju za sanske nogometaše, obzirom da su Tuzlaci pod vodstvom legendarnog trenera Ćire Blaževića jedni od glavnih konkurenata za osjajanje šampionske titule. S toga se Sanjani teško mogu nadati da protiv izuzetno kvalitetnog protivnika mogu napraviti iznenađenje, odnosno vratiti se kući sa barem jednim bodom. Uz to, momčad Podgrmeča će na vrućem gostovanju u Tuzli protiv sebe imati više hiljada navijača i simpatizera domaćeg kluba predvođene navijačkom grupom „Fukare“ koji su i putem zvanične web stranice NK „Sloboda“ pozvani da u što većem broju pohode stadion Tušanj i daju podršku crveno – crnim koji će jurišati na 18. prvenstvenu pobjedu u borbi za povratak u Premijer ligu BiH.


S druge strane trener Podgrmeča, Benjamin Ključanim, nema većih problema sa sastavom. Trenutno ni jedan igrač nije kažnjen, a jedino ne može računati na povrijeđenog Amira Kukacivu, dok ostali igrači spremno dočekuju sutrašnji susret.
„Igramo protiv jedne od najboljih ekipa u ligi, ali mi u Tuzlu idemo igrati potpuno rasterećeno. Nemamo šta izgubiti, ali možemo puno dobiti. Pružit ćemo svoj maksimum, jer sigurno nećemo ići sa bijelom zastavicom“, rekao je Ključanin.
Također, i jedan od stubova Podgrmečove odbrane, Boris Muzgonja, ističe da su igrači sanskog prvoligaša svjesni da je pred njima težak zadatak.


“Znamo da je Sloboda favorit, i da mora do kraja dobiti sve utakmice, ali mi ipak ne idemo u Tuzlu na izlet. Otputovat ćemo kompletni, rasterećeni i sigurno da nemamo šta izgubiti. Prioritet nam je da dobijemo sve domaće utakmice i uzmemo koji bod u gostima, tako da ćemo dati sve od sebe protiv Slobode. Nećemo se predati tek tako, jer u fudbalu je sve moguće”, rekao je Muzgonja. 


U ostalim susretima se sastaju: Gradina – Iskra, Igman – Branitelj, Mladost – Rudar, Čapljina – Bratstvo, Jedinstvo – Gošk, Radnički – Budućnost, a slobodno je Orašje.autor:radiosana.ba

KOMENTARI