instant fap

Podgrmeč započinje sezonu

U narednu subotu, 11. augusta, počinje prvenstvo Prve nogometne lige Federacije BiH.

Liga broji čak 16 klubova, a nakon osam godina u prvoligaško društvo ponovo se vraća  NK „Podgrmeč“ iz Sanskog Mosta, koji je ulazak u viši rang takmičenja obezbjedio nakon osvajanja šampionske titule u Drugoj ligi Federacije BiH – grupa zapad.

Novi prvoligaši još su i pobjednici ostala tri drugoligaška prventva, a to su „Radnički“ iz Lukavca,  „Bosna“ iz Visokog i „Troglav“ iz Livna, te „Sloboda iz Tuzle, koja je ispala iz Premijerlige BiH.

Pored Sanjana u Prvoj ligi se takmiče još tri kluba iz Unsko – sanskog kantona i to:  „Jedinstvo“ Bihać, „Krajina“ Cazin i „Krajišnik“ iz  Velike  Kladuše.
Prvu ligu još čine „Branitelj“ Rodoč, NK „Čapljina“, „Rudar“ Kakanj , NK „Vitez ,“ Bratstvo“ Gračanica, NK „Goražde“, „Iskra“ Bugojno  i „Budućnost“ Banovići.
U prvom kolu sanski prvoligaš „Podgrmeč“ ide na neugodno gostovanje kod Rudara u Kakanj, koji je proteklu sezonu završio na visokom trećem mjestu. Start prvoligaškog prvenstva nam donosi i ljuti krajiški derbi u kojem se u Cazinu sastaju Krajina i Krajišnik.

U ostali  susretima prevog kola se sataju:  Troglav – Jedinstvo, Branitelj – Čapljina, Vitez – Bosna, Radnički – Bratstvo, Sloboda – Goražde i Iskra – Budućnost.

KOMENTARI