Podjela bajramskih paketića i sanacija podzida u džematu Pobriježje

Homeinmedia danasUncategorized

Podjela bajramskih paketića i sanacija podzida u džematu Pobriježje

Akcija darivanja krvi

Bajram je vrijeme proslave, radosti i međusobnog posjećivanja – to su dani koje svi isčekujemo i sa osmjehom dočekujemo.

Dječija radost tokom Bajrama je ipak najveća, nove košuljice i suknjice, dotjerane frizurice i stolovi puni slatkiša. Allahov Poslanik, s.a.v.a., je rekao: “Ko poljubi svoje dijete, tome Allah upiše jedno dobro djelo. Ko ga usreći, pa toga će Allah usrećiti na Kijametskom danu. Roditelji koji poduče svoje dijete Kur'ānu biće ogrnuti ogrtačima čiji nur će osvijetliti lica džennetlija.

” Sa željom da uveličamo tu radost, i ove godine smo organizirali podjelu bajramskih paketića za najmlađe mališane našeg džemata. Ove godine paketiće za svoj džemat obezbjedio je najmlađi vijećnik SDA, Hasić Elmin.

U toku Ramazani-šerifa mještanin džemata Pobriježje Said Hasić donirao je oblaganje kamenom podzida pored parkinga, neposredno uz džamiju. Allah ne voli da se o ružnim stvarima i zlu glasno govori, a ružne i zle vijesti su nažalost sve glasnije. Zato lijepe stvari i primjere zrebamo isticati, ne bi li na neki način ružne ‘nadglasali’.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0