Podjela novogodišnjih paketića u “Remusu”

Homeinmedia danas

Podjela novogodišnjih paketića u “Remusu”

Remus Innovation traži zavarivače!

Svečarsko prednovogodišnje raspoloženje osjeća se već na svakom koraku, a tako je bilo jučer i u prostorijama preduzeća „Remus“, gdje smo bili u posjeti.

U prostorijama „Remusa“ upriličena je podjela novogodišnjih paketića za radnike ovog uspješnog preduzeća koje se u proteklim godinama profilisalo u lidera metaloprerađivačke proizvodnje na ovim prostorima. Ovaj događaj je u proteklim godinama postao lijepa tradicija koja se odvija u ovoj kompaniji, a mališane je svojom pojavom razveselio i nezaobilazni Djeda Mraz.

Ovom prilikom treba istaći još jedan gest kojim je ova firma nagradila svoje zaposlenike za uspješnu poslovnu godinu. Naime, svi radnici u „Remusu“ besplatno su dobili ogrijev koji im se ovih dana isporučuje na kućne adrese. Trenutno zapošljavaju 300 radnika, a ono što može da raduje jesu poslovni planovi „Remusa“.

Na proljeće proširuju obim proizvodnje gradnjom nove poslovne hale u kojoj je planirano da se zaposli oko 100 osoba.

Ovo preduzeće se bavi proizvodnjom auspuha za motorna vozila, a njihovi kupci su najveće svjetske kompanije u oblasti automobilske industrije. U proteklim godinama proizvodnja neprestano raste, kao i broj uposlenih radnika.

Trenutno „Remus“ je jedan od najvažnijih privrednih subjekata na području Općine Sanski Most, ali i Unsko sanskog kantona, pa i šire.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0