Podrška sanskim planinarima

Homeinmedia danas

Podrška sanskim planinarima

POZIV ZA TEČAJ ZA VODIČE A STANDARDA I KANDIDATE ZA VODIČE INSTRUKTORE

Načelnik Općine Sanski Most, Faris Hasanbegović, primio je u svome kabinetu predstavnike planinarskih društava „Mulež“ i „Kanjon“ iz Sanskog Mosta. Povod za ovaj susret bilo je nedavno održano Svjetsko prvenstvo u planinarstvu u Austriji. Podsjetimo da su članovi ova dva sanska društva, skupa sa planinarima iz Bosne i Hercegovine koji žive i rade u Austriji, nastupili u okviru ekipe „Snaga domovine“, te u zajedničkom timu osvojili treće mjesto na ovome prestižnom događaju u konkurenciji ekipa iz 19 zemalja.

Odlazak i nastup planinara iz grada na Sani u austrijskom gradu Zalbahu, finansijski je pomogla i Općina Sanski Most. Načelnik Hasanbegović je čestitao na ovome vrijednom uspjehu, a razgovaralo se i o projektima u oblasti daljeg razvoja, te promocije planinarstva i prirodnih potencijala Općine Sanski Most.

Planinarska društva „Kanjon“ i „Mulež“ okupljaju značajan broj planinara, ali i drugih građana, zaljubljenika u prirodu i zdrav život.

U posljednjih nekoliko godina planinarstvo postaje sve popularnije, te se značajan broj građana svih uzrasta uključuje u ovakve aktivnosti. Oba društva su veoma aktivna te realiziraju veliki broj značajnih projekata, a neki od njih će biti posebno aktuelni u narednom periodu.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0