instant fap
Naslovnicainmedia danasUncategorized

PODRŠKA ŠKOLI „SANUS FUTURUM“

PODRŠKA ŠKOLI  „SANUS FUTURUM“

Ministar obrazovanja u Vladi USK, Muhamed Ramić, skupa sa svojim saradnicima posjetio je Srednju poljoprivrednu školu „Sanus futurum“ i ovom prilikom obećao podršku radu ove obrazovne ustanove.

Ovakva ustanova je neophodna obrazovnom sistemu našeg kantona istakao je Ramić, posebno iz razloga što je poljoprivreda jedna od strateških grana ra privredni razvitak Unsko sanskog kantona. On je u pratnji direktora ove obrazovne ustanove, Armina Omanovića, obišao školu te se uvjerio kako se radi o jednoj od najopremljenijih školskih ustanova na području Unsko sanskog kantona, pa i šire.

Ministar Ramić je istakao kako će se u narednom periodu podsticajnim mjerama, ali i promjenama upisne politike pokušati povećati zanimanje učenika kada je u pitanju obrazovanje u ovoj školskoj ustanovi. Direktor škole, Armin Omanović, rekao je kako je zbog upisne politike u nekoliko poslednjih godina i forsiranja pojedinih zanimanja, „Sanus futurum“ doveden praktično na ivicu opstanka.

Srednja poljoprivredna škola „Sanus futurum“ osnovana je prije 20 godina u saradnji sa švedskom organizacijom „SIDA“ i zamišljena je kao moderna ustanova za obrazovanje u oblasti poljoprivredne proizvodnje. Škola raspolaže velikim prostorom, modernim uređajima te posjeduje vlastitu ekonomiju, voćnjak, mljekaru i druge sadržaje za izvođenje praktične nastave.

KOMENTARI