Podrška za Namku!

HomeSanski MostLokalne teme

Podrška za Namku!

Veliki uspjeh sanskih sportskih invalida

Velika nevolja snašla je Namku Hadžiahmetovića, poznatog kiridžiju iz Sanskog Mosta koji za život porodice zarađuje baveći se prevozom tereta konjskim kolima. Naime, Hadžiahmetovićeva štala se srušila, pa su njegovi konji i krave ostali bez krova nad glavom.

U pomoć su mu priskočili prijatelji i danas smo ih zatekli u raščišćavanju materijala koji je preostao nakon rušenja objekta. Obzirom da Hadžiahmetović nema sopstvenih sredstava kojima bi izgradio novi štalski objekat, neophodna mu je pomoć lokalne zajednice i dobrih ljudi.

Kako saznajemo, načelnik Općine Sanski Most, Faris Hasanbegović, obećao je materijalnu pomoć da mu se izgradi novi štalski objekat, a očekuje se i podrška poduzetnika i građana.

U protivnom, konji i krave porodice Hadžiahmetović, u ovim zimskim danima, moraće boraviti na otvorenom, pa im prijeti opasnost od hladnoće i smrzavanja.

Kako saznajemo, štala koja je ionako bila krhke građe oštećena je od posljedica zemljotresa koji se krajem prošle godine osjetio i u Sanskom Mostu, a potom je konstrukcija popustila uslijed velikih naslaga snijega.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: