instant fap

Podrška zahtjevu za smjenu Vlade KS-a

Predstavnici Unije samostalnih sindikata policije FBiH dali su podršku podružnici u Sarajevu, u njenoj inicijativi za smjenu Vlade KS-a, ali i kolegama iz Mostara koje su organizovale štrajk upozorenja, kazao nam je predsjednik Sindikata policije Kantona Sarajevo Nedžib Đozo.

I dok policajci u HNK-u traže ono što im pripada zakonom i podzakonskim aktima, koje je upravo donijela Skupština ovog kantona, u Sarajevu se očekuje nastavak izbora članova Nezavisnog policijskog odbora, nakon što je nadležna komisija Skupštine dala rok da se intervjuisanje kandidata završi do kraja naredne sedmice. Sjednicu Komisije za izbor i imenovanje je, kako to nije htjela uraditi njena predsjednica Mirjana Malić (SDP), sazvao njen zamjenik Elmedin Konaković (SDA).

– Navodno su u SDP-u blokirali izbor članova Nezavisnog odbora zaduženog za kontrolu rada policijskog komesara, jer nisu uspjeli provesti u djelo namjeru da se svih pet članova Odbora dovede sa Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije, na kojem predaje i aktuelni ministar unutrašnjih poslova KS-a Muhamed Budimlić, kazao nam je Đozo.

Nakon što je u okviru Dana policije ministar nagradio većinom uposlenike administracije, te članove tenderskih komisija, iz Sindikata policije smo saznali da su se novčane nagrade kretale po pojedincu od 500 do dvije hiljade maraka. Iako izvještaja o utrošku sredstava na ovoj manifestaciji još nema, iz Sindikata su kazali kako je samo voditeljica programa Jasminka Šipka plaćena 4.500 maraka, dok su troškovi goriva, municije i korištenja dvorane Zetra puno veći.

KOMENTARI