instant fap

Podržimo mlade nogometaše Podgrmeča

Podržimo mlade nogometaše Podgrmeča

Kadeti i juniori Podgrmeča su budućnost sanskog nogometa. Kako bi se podržao daljni rad i opstanak ovih odličnih nogometnih generacija pokrenuta je akcija prodaje godišnjih kalendara s ciljem prikupljanja novčanih sredstava, a mladi nogometaši se nadaju velikom odzivu svojih sugrađana.

Pod sloganom „ Podržimo mlade nogometaše“, danas je ispred malog parka u Prijedorskoj ulici počela humana akcija prodaje godišnjih kalendara s ciljem prikupljanja novčanih sredstava za podršku i pomoć omladinskim selekcijama NK „Podgrmeč“.

Radi se o kadetima i juniorima koji su budućnost sanskog nogometa. Obje selekcije se uspješno takmiče u Omladinskoj ligi BiH grupa zapad i iza sebe imaju dobre rezultate.

Kadeti su trenutno četvrti na tabeli, dok su juniori trećeplasirana ekipa prvenstva, ali treba istaći da su juniori i aktuelni prvaci kupa Unsko – sanskog kantona za 2020. godinu.

Inače, radi se o odličnoj generaciji „Podgrmeča“, a pored toga što ovi mladići naporno treniraju i daju svoj maksimum u skoro svakoj utakmici, njih krasi i prijateljstvo van terena. Treba istaći da pojedini mladići iz ove generacije sanskih zeleno – žutih već nastupaju i za seniorsku ekipu.

Jedan od njih je i Ensar Krupić, kapiten juniora, koji je pozvao ljubitelje nogometa, ali i ostale svoje sugrađane da kupovinom kalendara pomognu dalji rad omladinskih selekcija.

Akciju je pokrenuo Rufad Hromalić Kec, trener omladinskih selekcija NK „Podgrmeč“, koji je za štampanje kalendara izdvojio vlastita sredstva, a podršku je dala i Uprava kluba.

On je naglasio da je ovo samo jedna u nizu akcija koje će se u narednom periodu organizovati za pomoć NK „Podgrmeč“.

Akcija prodaje kalendara za podršku mladim sanskim nogometašima trajaće i u narednim danima, a kalendar se može kupiti po cijeni od 20 KM .

Nadamo se da će ovaj humani projekat kod građana naići na veliki odziv, a mi samo možemo poželjeti mladim sanskim nogometašima sreću u narednim takmičenjima i ne sumnjamo da će oni još mnogo puta obradovati svoje sugrađane.

KOMENTARI