instant fap

Podržimo najbolje glasove našeg grada

Podržimo najbolje glasove našeg grada

Veselo i raspjevano bilo je u velikoj sali hotela Zlatna dolina. Naime, tonsku probu je održalo 16 takmičara koji će u petak, 26. decembra, nastupiti na velikoj audiciji pjevača amatera pop i folk muzike „Zlatni glas Sanskog Mosta“.

Audicija 2014 plakat

 

Svi kandidati su se ponovo pred žirijem predstavili pjesmom po vlastitom izboru. Po onome što se  moglo vidjeti i čuti, posjetioce na finalnoj večeri  očekuje dobra zabava jer će moći uživati u velikom broju hitova poznatih estradnih zvijezda koje će uz originalnu matricu izvesti takmičari Audicije.

Također, pred žirijem će se naći težak zadatak i da proglasi najbolje jer se još jednom pokazalo da u ovome gradu ima veliki broj talentovanih muzičara i izvođača, posebno mlađih naraštaja, koji su se na sceni ponašali kao velike zvijezde.

Finalisti „Zlatnog glasa Sanskog Mosta“ su sami izvukli brojeve i nastupiće sljedećim redosljedom. 1. Semir Krantić. 2. Josip Kozić, 3. Edin Karić, 4. Elmin Kerić,  5. Elvir Talić, 6. Bahrudin Salkić, 7. Ajla Mehinović, 8.Almin Trožić, 9. Esmeralda Terzić, 10. Almedin Avdić, 11.Hajrudin Salkić, 12. Zerina Kaltak, 13 Emin Halkić,  14. Anel Hadžimuratović, 15. Nermin Talić  i 16. Nedžad Ahmečković.

Pobjednik „Zlatnog glasa Sanskog Mosta“ će kao nagradu za osvojeno prvo mjesto imati priliku da smini svoju vlastitu pjesmu. Sponzor ove vrijedne nagrade je studio „B sound“ vlasnika Refika Buljubašića iz Sanskog Mosta. Nagrade su obezbjeđene za osvojeno drugo i treće mjesto na audiciji, te glas publike. Pored samog takmičenja će biti organizovan i bogat  zabavni program.

U revijalnom dijelu će nastupiti Šejla Grgić, studentica muzičke Akademije u Sarajevu, Alja Krupić, pobjednica prošlogodšnje Audicije, Ejub Vajrača, pobjednik prvog sanskog Dječijeg festivala, te mladi pjevači Jasmina Omić, Nermin Hodžić i Irma Osmančević. Posebna draž za gledaoce će biti nastup sa harmonikama braće Ajdina i Aldina Amidžić koji žive u Švicarskoj, a porijklom su iz Sanskog Mosta. Specijalni gosti su Šeki i Lili.

Karte za veliku sansku audiciju  „Zlatni glas Sanskog Mosta“ po cijeni od 5 KM mogu nabaviti u prostorijama Radio Sane, inače organizatora ovog velikog muzičkog događaja, te u Gradskoj dvorani. Treba istaći, da kod građana sanske općine vlada veliki interes da obezbjede ulaznicu za finalnu večer, s  toga je poruka organizatora –ne čekajte posljednj dan, obezbjedite svoje mjesto, te budite i Vi dio „Zlatnog glasa Sanskog Mosta“, jer će se dodjeliti i nagrada publike.

KOMENTARI