Podržimo odlazak sanskih kickboksera na Svjetsko prvenstvo

HomeLokalne temeSanski Most

Podržimo odlazak sanskih kickboksera na Svjetsko prvenstvo

Zločini koji se nikada ne smiju zaboraviti

Četiri mlada člana Kickboksing  kluba „Galaja“ će našu državu predstavljati na Svjetkom prvenstvu u Italiji. Radi se o velikoim priznanju i uspjehu kako za klub tako i za sanski sport, ali postoji problem finasiranja njihovog odlaska na ovo veliko takmičenje.  

Četiri mlada člana Kickboksing kluba „Galaja“  iz Sanskog Mosta su nakon odličnih rezultata ostvarenih u ovoj godini dobili poziv da u dresu reprezentacije BiH brane boje naše države na Svjetskom kickboxing prvensvu koje će se od 30. septembra do 9. oktobra održati u gradu Jasolo u Italiji. Na ovo veliko takmičenje trebaju putovati juniori Muhamed Seferović i Emrah Hotić, te  mlađi kadeti Mensur Ražić i Faruk Kamerić. Za ove mlade i uzorite sportaše poziv nije došao slučajno jer teško je pobrojati odlične rezultate, te medalje i pehare koje su ovi perspekrivni kick bokseri osvojili u tekućoj, ali i predhodnim godinanam na velikom broju domaćih i međunarodnih turnira širom BiH i zemljama u regiji.

S toga je poziv u reprezentaciju ujedno i još jedno značajno priznanje za njihov naporan rad i trud, ali i uspjeh kako za klub, tako i za sanski sport. Ipak,  treba istaći da se  pojavio problem vezan za finansiranje puta i boravka u Italiji, Kako nas je upoznao trenerr Husein Bećirevič potrebno je obezbjediti 4.800 KM, a pola od tog iznosa treba uplatiti do 9. jula za rezervaciju hotela, a ostatak sretstava za ostale troškove do 15 jula. Bećirevi ističe da očekuje pomoć i Općine i Sportkog saveza Sanski Most, ali je pozvao i druge koji mogu pomoći da to učine. 

Za mlade članove Kickbosing kluba  „Galaja, , njihov klub i porodice, ali i Sanski Most nastup na Svjetskom i Evropskom prvenstvu je veliko priznanje jer su dobili šansu da brane boje svoje države, ali i da još jednom na dostojanstven način predstave grad iz kojeg dolaze. Kckbokseri „Galaje“ sa trenerom Bećirevićem i klupskim kolegama skoro svakodnevno u Gradskoj dvorani odrađuju fizičke i tehničke pripreme za predstojeći važan nastup.

Muhamed, Faruk i Mensur se nadaju da bi se mogli popeti i na pobjedničko postolje na predstojećim velikim takmilenjima. Na kraju, mladim sanskim sporttistima želimo puno sreće  na velikom sportskom događaju  i nadamo se da će kao i do sada dostojantveno predstaviti svoju državu,  ali i osvjetlati obraz svog kluba, grada Sanskog Mosta  i države BiH. Ako se i ne uspiju okititi medaljama svakako je i veliki uspjeh i učestvovati na Svjetskom prvenstvu.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0