instant fap

Podržite humanitarnu akciju “Bosna za Siriju 2”

Podržite humanitarnu akciju “Bosna za Siriju 2”

Humanitarna organizacija ˝Dirhem˝ iz S. Mosta je prije koliko dana privela kraju akciju prikupljanja pomoći za djecu u Siriji, koji je ovoga momenta, kao što pratimo putem medija, zahvaćen ratom i brutalnim stradanjima kao malo gdje u svijetu. Kao i u svakom ratu, tako i danas u Siriji najviše pate i stradaju djeca i stare osobe, te nevini civili okruženi u nekoliko enklava u koje veoma teško pristiže pomoć. U realiziranoj akciji H.O. ˝Dirhem˝ je u Siriju uputio značajne količine medicinske opreme i lijekova, te nešto više od 3160 KM u novcu.

Humanitarna situacija u Siriji je i dalje teška, jer na terenu djeluje svega nekoliko međunarodnih organizacija koje pokušavaju pružiti pomoć za veliki broj izbjeglica i ugroženih Sirijaca.

Ovom prilikom obavještavamo naše cijenjene simpatizere i dobročinitelje da smo se odazvali inicijaviti Udruženja ˝Solidarnost-Bosnia˝ iz Bihaća i zajedno sa još nekoliko udruženja iz BiH se uključili u veliku akciju prikupljanja pomoći za narod Sirije. Do sada smo imali veoma uspješnu saradnju sa Udruženjem  ˝Solidarnost-Bosnia˝ čiji su aktivisti lično boravili u Siriji u humanitarnim misijama. Vjerujemo da će i ovoga puta, uz Božiji pomoć, akcija biti uspješna i da će pomoć stići do ugroženih u Siriji.

Pozivamo Vas da svi zajedno damo svoj maksimalan doprinos u ovoj akciji, kako bi se sakupila što veći iznos sredstava i na taj način ublažile patnje i stradanja naroda Sirije.

 

Kako pomoći?

Doniraj novčana sredstva shodno svojim mogućnostima. Pozovi i druge. Daj svoj doprinos.  Vratimo im nadu u bolje sutra.
Pozivom na broj: 090 292 007 doniraš 3 KM za Siriju. Za ovaj projekat, broj će biti aktivan samo u mjesecu decembru. Cilj akcije je prikupiti što više novčanih sredstava da bismo kupili sljedeće artikle: odjeću i obuću za djecu i odrasle, hranu, deke, prostirku za šatore, ogrijevno drvo.

Humanitarna akcija je počela 22.novembra 2013. i trajat će do 5. januara 2014. godine. Dakle, novčani prilozi se uplaćuju za ovu akciju zaključno sa 4. januarom 2014. godine. U periodu od 15.  do 20. januara 2014. godine, tim od nekoliko volontera trebao bi krenuti za Rejhanli, a potom sa timom IHH-a u Siriju, gdje bi prisustvovao podjeli humanitarne pomoći.

Više informacija o ovoj humanitarnoj akciji možete saznati OVDJE, a za sve informacije upite šaljite na slijedećiu mail adresu: [email protected]

Račun koji se može koristiti za ovaj projekat jeste žiro račun udruženja Solidarnost:

TURKISH ZIRAAT BANK BOSNIA d.d

U KM. VALUTI: 186-000-1053170055
Transakcijiski za Republiku Srpsku:  186- 000-1096186063
DEVIZNI:  SWIFT code :   TZBBBA22     IBAN: BA391860001653170151
Primaoc: udruženje Solidarnost.
Svrha : “ Sirija“
Uplate možete vršiti u putem western uniona, te pay pala. Paypal račun: [email protected]

KOMENTARI