instant fap

“Poduzetnih početnik za 2012 godinu”

Služba za razvoj, poduzetništvo i resurse općine Sanski Most oglasila se saopćenjem za javnost u kojem informiše sva pravna i fizička lica da je produžen rok za apliciranje za dodjelu bespovratnih financijskih sredstava po programu „Poduzetnik početnik za 2012. godinu“ objavljenim putem Javnog poziva Razvojne agencije USK-a.

Kako se navodi, zbog povećanog interesa početnika rok za dostavljanje prijava je produžen za 15 dana, tako da je krajnji rok za prijavu na edukaciju 23.11.2012. godine.
Podsjeća se, javni poziv na temu edukacije „Poslovno planiranje i izrada poslovnog plana” potencijalnih korisnika programa “Poduzetnik početnik” za 2012. godinu, Program potpore mladim poduzetnicima početnicima, kojeg implementira „Razvojna agencija Unsko-sanskog kantona” objavljen je 25.10.2012. godine u Unsko-sanskim novinama „Krajina”,
Cilj ovog Programa je povećati broj i održivost preduzeća / obrta koji su u vlasništvu mladih poduzetnika, te doprinijeti razvoju poduzetničke kulture među mladim ljudima kao i povećati broj zaposlenih mladih ljudi na području Unsko-sanskog kantona. Pravo apliciranja imaju pravna i fizička lica registrirana na području Unsko-sanskog kantona, čiji osnivači i/ili ovlaštena lica za predstavljanje i zastupanje imaju između 18 i 35 godina.
Prijavni obrazac i Program „Poduzetnik početnik” dostupni su na stranici www.vladausk.ba i www.rausk.ba. Prijave se mogu dostaviti elektronski putem e-mail: [email protected], putem pošte na adresu Miroslava Krleže br. 2 77 000 Bihać ili lično u „Razvojnu agenciju Unsko-sanskog kantona”. Javni poziv i obrasci se mogu preuzeti u Službi za razvoj, poduzetništvo i resurse općine Sanski Most ili sa dodatnim informacijama putem telefona na broj 037/221 – 784.

KOMENTARI