Poezija koja širi ljubav i duhovnost

HomeLokalne temeSanski Most

Poezija koja širi ljubav i duhovnost

Ramazanska promocija “Mevlane

U haremu Hamzibegove džamije u Sanskom Mostu održana je promocija najnovije zbirke pjesama Adama Subašića, pod nazivom „Mirno spavaj Mevlana“.

O ovoj neobičnoj knjizi pjesama, koja je prožeta sufijskom duhovnošću, govorili su književnik i predsjednik Društva pisaca BiH, Hadžem Hajdarević, novinari i publicisti, Bajro Pervan i Rejhan Bosiljko Domazet, književnik Amir Talić, dok je moderator ovog zanimljivog događaja bila novinarka Amila Saleš.

Istaknuto je kako ova zbirka poezije odiše jedinstvenim pjesničkim izrazom te dokazuje punu duhovnu i lirsku zrelost njenog autora. Knjiga pjesama „Mirno spavaj Mevlana“ ispunjena je osjećanjima i rukom pjesnika kojem su jasni svi zemaljski putevi, svjetovi, mijene i vremena, pa se posao lirskog subjekta prvenstveno svodi na sretno i blagotvorno prepoznavanje životnih radosti što ih je Bog darovao čovjeku i njegovom životu na zemlji.

Adam Subašić je rođen 1958. godine u Biljanima kod Ključa, a osnovnu i srednju školu završio je u Sanskom Mostu. Po obrazovanju je inženjer, po sudbinskom usmjerenju pisac i muzičar, u bosanskom povijesnom vremenu učesnik odbrambeno oslobodilačkog rata u Sarajevu iz kojeg je izašao kao oficir Armije RBiH.

Do ove knjige objavio je više zapaženih knjiga proze i poezije, a svoja djela objavljuje u književnoj i drugoj publicistici. Trenutno živi i radi u Sarajevu.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0