Pogba brani Ibrahimovića: Zlatan, rasista? Hajde, nemojte se šaliti s tim

HomeSport

Pogba brani Ibrahimovića: Zlatan, rasista? Hajde, nemojte se šaliti s tim

Podgrmeč u borbi za opstanak

Veznjak Manchester Uniteda Paul Pogba pružio je podršku Zlatanu Ibrahimoviću nakon njegovog obračuna s Romeluom Lukakuom tokom milanskog derbija u kojem je Inter savladao Milan 2:1 u Italijanskom kupu.Ibrahimović i Lukaku su bili involvirani u oštar verbalni okršaj koji je zamalo prerastao i u fizički, a pojedini su čak optužili švedskog napadača za rasizam.

Ibrahimović se mogao čuti kako govori: “Idi, radi svoja woodoo sr*nja, ti magarče”, što su neki protumačili kao rasističku uvredu.

Ipak, golgeter Milana je i sam to demantovao, rekavši da vrijeđanje Lukakua nema veze s rasizmom te je nedvosmisleno odbacio te tvrdnje.

“U Zlatanovom svijetu nema mjesta za rasizam. Svi smo ista rasa, svi smo jednaki. Svi smo igrači, neki su bolji od drugih”, napisao je Ibrahimović na Twitteru, a u njegovu zaštitu stao je i Paul Pogba koji mu je bio saigrač u Manchester Unitedu.

“Zlatan … rasista? Previše me voli i posljednja je osoba za koju bih pomislio da je rasista! Hajde, nemojte se šaliti s tim!”, napisao je Pogba na društvenim mrežama.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: