instant fap

Poginuo Mirvet Beganović, zastupnik u Parlamentu FBiH

Poginuo Mirvet Beganović, zastupnik u Parlamentu FBiH

Mirvet Beganović, zastupnik u Skupštini Unsko-sanskog kantona iz Laburističke stranke i zastupik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine FBiH, poginuo je jučer u tragičnoj nesreći.

“U dubokoj boli javljamo da nas je napustio tragičnom smrću naš Mirvet Beganović, poslanik u Federalnom parlamentu. Neka mu je vječan rahmet, a porodici sabur”, kratko je sapćeno iz centrale Laburističke stranke BiH.

Pedesetčetverogodišnji Beganović je preminuo usljed povreda koje je zadobio nakon što ga je prignječila radna mašina, odnosno traktor. On je prevezen u Dom zdravlja Velika Kladuša gdje je dežurni ljekar konstatovao smrt.

Iz Policijske stanice Cazin za Klix.ba su kratko kazali da je istraga o nesreći u toku.

Beganović je od 1989. do 1993. bio visokopozicionirani uposlenik Agrokomerca, a od 2003. do 2006. bio je voditelj poslova Croatia osiguranja. Od 2006. do 2010. vršio je funkciju savjetnika u Općini Velika Kladuša, od 2010. godine zastupnik je u Skupštini USK, a od 2014. i zastupnik u Parlamentu FBiH – u mandatu 2014. u Domu naroda, a od 2019. u Zastupničkom domu.

U Laburističkoj stranci vršio je dužnost zamjenika predsjednika.

Beganović je rođen 1965. godine u Pećigradu, bio je oženjen i imao je dvoje djece. Po zanimanju je bio inžinjer prehrambenog inžinjerstva – tehnolog.

KOMENTARI