instant fap

Pojavio se pasoš Sandžaka!

Na zvaničnoj stranici Mešihata Sandžaka (Islamske zajednice Srbije) na društvenoj mreži Facebook osvanula je fotografija crnog pasoša sa simbolom bošnjačke zastave i oznakom republika Sandžak na arapskom i turskom jeziku. Kurir je uspio da je sačuva iako je slika brzo povučena.

U Mešihatu sumnjaju da je fotografija podmetnuta na njihovoj Facebook stranici i da iza takve provokacije stoji glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić.

– To je neprimjereno. Neodmjerena šala. U posljednje vrijeme ta grupacija povlači besmislene poteze koji vode u sunovrat. Ali ništa od toga nema težinu, nema kapacitet. Njihove vjerske ili političke poruke nemaju nikakvu težinu kod Bošnjaka. Ta grupacija odumire, pa je fotografija s pasošem provokacija s nacionalnim prizvukom samo pokušaj da se spase što se spasti da. Ne zavrijeđuje nikakvu pažnju – kaže za Kurir reis-ul-ulema Islamske zajednice Srbije Adem Zilkić.

S njim se slaže i direktorka organizacije „Urban in“ Aida Ćorović, koja tvrdi da se nacionalističkim ispadima pokušava skrenuti pažnja sa katastrofalno loše ekonomske situacije u Raškoj oblasti.

– To je potpuna besmislica, kao da je neko na Facebook stranici stavio da je Đina Lolobriđida zaljubljena u muftiju Zukorlića. To je samo jedan u nizu njegovih gafova. Već narednih dana će izmisliti novi – komentariše ona.

Muftija Zukorlić nije bio dostupan za komentar, a na temu spornih pasoša nije htio da govori ni njegov saradnik Jahja Fehratović poručivši da „ne sarađuju s Kurirom još od izborne kampanje“.

Nenad Čanak štampao vojvođanske pasoše

LSV Nenada Čanka je u predizbornoj kampanji 2007. štampala tzv. vojvođanske pasoše, što je javnost oštro osudila. Čanak se tada pravdao da je „pasoše“ štampao i građanima dijelio podmladak LSV i da se radi o šali.

Rasim Ljajić: To je obična budalaština!

Lider SDPS Rasim Ljajić kaže da je pojava pasoša republike Sandžak obična budalaština.- Ništa neće biti od toga. Loše je što se takvim postupcima samo pravi šteta bez obzira na to da li se neko igra ili šalje političku poruku – ocjenjuje Ljajić.

KOMENTARI