Pojavio se snimak stravičnog pada žičare u kojoj je poginulo 14 ljudi

HomeVijestiGlobus

Pojavio se snimak stravičnog pada žičare u kojoj je poginulo 14 ljudi

Talijani pišu da će nastavak sezone u Seriji A biti bez VAR-a

Na društvenim mrežama pojavio se snimak trenutka stravičnog pada žičare u kojem je krajem maja u Italiji poginulo 14 osoba.

U međuvremenu je uhapšeno troje ljudi jer su namjestili sigurnosni sistem kako bi se izbjeglo kašnjenje žičare.

Podsjetimo, do pada je došlo kada je žičara prevozila putnike od grada Strese do planinskog vrha Mottarone.

Oko 300 metara od vrha, žičara je pala na pod, a od 15 putnika preživjelo je samo jedno dijete. Na snimci nadzornih kamera vidljivo je kako se žičara normalno penje prema svom odredištu bez većih poteškoća.

Nakon što dolazi do vrha kada bi se trebala spojiti na stanicu, kabina žičare naglo se odvojila i nekontrolisano krenula padati prema dnu. Oko 300 metara od dna, kabina se odspojila od užeta i pala na pod.

Službe spašavatelja imale su problema s dolaskom na mjesto pada jer je teren jako nepristupačan pa se u jednom trenutku i vatrogasno vozilo prevrnulo na planini.

Dvoje djece odmah je prebačeno u bolnicu, no jedno dijete kasnije je preminulo od preteških povreda.

Najmlađa žrtva ove stravične nesreće je dvogodišnji dječak Tom Biran koji je živio u Paviji s roditeljima Amitom Biranom i Tal Biran, koji su također poginuli u tragediji.

Porodica je porijeklom iz Izraela. Među žrtvama su i djed i baka Toma, odnosno otac i majka Tal Biran. Brat preminulog dvogodišnjaka Toma jedini je preživio pad kabine.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: