instant fap
Naslovnicainmedia danas

Pokrenuta inicijativa za plasman domaćih poljoprivrednih proizvoda

Pokrenuta inicijativa za plasman domaćih poljoprivrednih proizvoda

Na inicijativu Općine Sanski Most i ZZ Agrisan Sanski Most danas je održan radni sastanak sa predstavnicima trgovačkih centara koji posluju na području Sanskog Mosta (Seja, Bingo, Konzum i Mercator), a vezano za problem plasmana domaćih poljoprivrednih proizvoda.

Prema riječima predstavnika poljoprivrednih proizvođača, najveći problem predstavlja direkni plasman proizvoda putem velikih trgovačkih centara, odnosno nekonkurentnost u odnosu na uvozne proizvode.

Svi predstavnici trgovačkih centara su pozdravili ovu inicijativu te izrazili punu spremnost za saradnju, te je za naredni period dogovoren sastanak sa višim rukovodiocima navedenih trgovačkih subjekatakako bi se lokalni proizvođači registrirali kao zvanični dobavljači, obzirom na centralizirani sistem nabavke i plasmana.

Proizvođači su ovom prilikom izrazili zadovoljstvo planiranom saradnjom, te su naveli da će ovaj sistemski pristup otkupu i plasmanu direktno doprinijeti višestrukom povećanju obima proizvodnje voća i povrća na području Sanskog Mosta.

KOMENTARI