Pokrenuta zimska aviolinija iz Londona za Sarajevo

HomeVijestiBiH

Pokrenuta zimska aviolinija iz Londona za Sarajevo

Zimska putovanja: Sarajevo na popisu deset najboljih u Evropi

Međunarodni aerodrom u Sarajevu saopćio je kako je jedna od vodećih svjetskih turističkih grupacija TUI pokrenula let sa aerodroma London Gatwick za Sarajevo.

TUI jedna od vodećih svjetskih turističkih grupacija, a prvi put ove zime pokrenula je novi i prvi zimski program u Bosni i Hercegovini.

“Uspostavljen je let iz London Gatwicka za Sarajevo što je ljubitelje skijanja, snowboardinga i ostalih zimskih aktivnosti odmah navelo da skoknu do Sarajeva i uživaju u našim Olimpijskim ljepoticama. Sedmični program vodi Crystal Ski, najveći britanski ski tour operator, a uključuje Bjelašnicu i Jahorinu kao dva glavna ski centra u našoj zemlji”, saopćeno je iz Međunarodnog aerodroma u Sarajevu.

Odluka TUI-ja je rezultat uspješnih pregovora koje je aerodrom Sarajevo započeo sa navedenom aviokompanijom u maju prošle godine na evropskom Routesu u Bergenu, kao i inovativne sheme poticaja koju nudi Međunarodni aerodrom Sarajevo, a koja je razvijena 2022. godine u partnerstvu sa USAID Developing Sustainable Tourism in Bosnia & Herzegovina – Turizam.

“Ova inovativna shema omogućava aviokompanijama i turoperaterima da vrše operacije svojom flotom aviona po konkurentnim cijenama, što Bosnu i Hercegovinu čini još privlačnijom, atraktivnijom i pristupačnijom evropskom destinacijom. Turistima koji su stigli ovim letom, podijeljeni su prigodni pokloni, zatim pokloni naših partnera Turističke zajednice Kantona Sarajevo Visit Sarajevo te The Hub of Fine Arts”, naveli su.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0