instant fap

Policija upozorava za upotrebu pirotehnike

Vezano za predstojeće bajramske blagdane saopćenjem za javnost se oglasila Policijska stanica Sanski Most koja ponovo upozorava i podsjeća na zabranu upotrebe, ali i na važnost razvijanja svijesti o opasnostima koje oružje i pirotehnika nose.


Kako se navodi u saopćenju, brojnim građanima praznici su nažalost još uvijek prilika da svoje veselje izraze bacanjem petardi i ostalih pirotehničkih sredstava, pa čak i pucanjem iz vatrenog oružja, a takav čin, osim što remeti javni red i mir, sa sobom nosi i brojne opasnosti.
„Ono što svakako primjećujemo posljednjih godina je i sve veći broj takozvanih proslava Bajrama u ugostiteljskim objektima, a dodatni problem je i pojačano narušavanje javnog reda i mira, kao i veći broj saobraćajnih nesreća tokom praznika. Nerijetko se i kod takvih osoba nađe vatreno oružje, pa se građanima još jednom skreće pažnja na zabranu upotrebe vatrenog oružja i pirotehnike, te ih se poziva na dostojanstveno i civilizirano praznično slavlje.

Protiv onih koji se ogluše o ovaj poziv biće poduzete Zakonom predviđene mjere. Cilj ovakvog upozorenja nije samo obavijestiti javnost o represivnim mjerama protiv izgrednika, već i utjecati na razvijanje svijesti o opasnostima koje oružje i pirotehnika nose sa sobom“, navodi se u saopćenju Policijske stanice Sanski Most.

KOMENTARI