instant fap

Poljoprivrednici traže smjenu ministra

Savez općinskih udruženja poljoprivrednika Unsko-sanskog kantona distancirao se od jučerašnjih protesta poljoprivrednika u Sarajevu uz obrazloženje da iza njih lično stoji ministar poljoprivrede u Vladi FBiH  Jerko Ivanković Lijanović.


Kako nas je upoznao Husein Selimović, predsjednik Saveza poljoprivrednika USK, nedavno formirani savez poljoprivrednih udruženja FBIH na čelu sa Avdom Muslimovićem, nema podršku iz Unsko-sanskog kantona, i 12 hiljada poljoprivrednika ovog kantona. Radi zaštite poljoprivrednih proizvođača i Budžeta FBiH, potrebno je u što kraćem roku da Vlada i oba Doma Parlamenta Federacije BiH poduzmu sve zakonom dozvoljene mjere i radnje, i traže bezuvjetnu ostavku aktuelnog dopremijera FBiH i ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Jerke Ivankovića Lijanovića, istakli su u današnjem saopštenju poljoprivredni proizvođači iz USK.

Također, kako nas je upoznao Husein Selimović, na području Unsko-sanskog kantona, u ovoj sedmici počela je isplata federalnih poticaja za mlijeko i silažni kukuruz za sedmi mjesec ove godine, a u narednoj sedmici očekuje se da će ova ista poticajna sredstava biti isplaćena za osmi i deveti mjesec.

KOMENTARI