instant fap

Pomoć i dalje potrebna

Pomoć i dalje potrebna

Odmah nakon proglašenja stanja elementarne nepogode, Crveni križ općine Sanski Most organizirao je prikupljanje humanitarne pomoći. Trenutno je glavni punkt za prikupljanje pomoći smješten u prostorijama Vatrogasnog doma, u koji već nekoliko dana pristižu velike količine prehrambenih artikala, higijenskih potrepština, odjeće i obuće.

U humanitarne aktivnosti uključen je veliki broj volontera iz Sanskog Mosta, koji u ovim danima pokazuju ogromnu humanost i solidarnost prema svojim sugrađanima. Svakodnevno pristižu paketi sa humanitarnom pomoći koji su upućeni iz drugih dijelova zemlje, kao i inozemstva, gdje žive i rade naši građani, a pored toga već su određene količine paketa sa humanitarnom pomoći upućene i u druge ugrožene gradove. Koordinator zadužen za prijem i distribuciju pomoći u općini Sanski Most, Mirza Omić, ističe kako je do sada u Sanski Most pristigla pomoć iz svih dijelova kantona i drugih gradova, kao i dvije velike pošiljke iz Austrije i Slovenije.

Istovremeno iz Sanskog Mosta uspjeli su poslati pomoć u mjesto Domaljevo kod Bosanskog Šamca, a u toku je priprema pošiljke za Maglaj. Kako su nas informisali, u prostorijama Vatrogasnog doma trenutno se nalaze dovoljne količine robe za potrebe ugroženog stanovništva u općini Sanski Most, posebno kada se radi o odjeći i obući, dok je potreba za hranom i vodom konstantno izražena, a posebno sredstva za čišćenje i higijenu, kao i dječija hrana i pelene. Od ostalih aktivnosti u Sanskom Mostu izdvajamo da je danas počela sa radom Općinska komisija za procjenu šteta, a nakon povlačenja vode pristupa se čišćenju terena, komunalne službe odvoze deponovani otpad ispred javnih ustanova i dvorišta domaćinstava, a započele su i aktivnosti na dezinfekciji i deratizaciji koje zajednički sprovode radnici Doma zdravlja i Veterinarske stanice Sanski Most.

KOMENTARI