Pomoć porodici Husejnović iz Danske

HomeUncategorized

Pomoć porodici Husejnović iz Danske

3200 KM za 25 socijalno ugoženih porodica

U džematu Kolding u Danskoj ovih dana organizovano je prikupljanje sredstava namijenjenih za pomoć devetočlanoj porodici Husejnović iz Sanskog Mosta.

Građani porijeklom iz BiH koji žive u ovom danskom gradu uspjeli su osigurati značajnu pomoć zahvaljujući kojoj će pomenuta porodica lakše dočekati predstojeću zimu.

14963328_1700804413569988_4735363687553090399_n

U realizaciji ove humanitarne akcije, veliki doprinos je dao i Mirsad Kamber, koji je juče dostavio pomoć na adresu ove porodice. Ovaj Sanjanin koji već dugi niz godina živi u ovoj skandinavskoj zemlji, putem medija saznao je za težak život ove porodice, nakon čega je uz podršku svojih džematlija prikupio finasijska sredstva za pomoć porodici Husejnović.

Vrijednost donacije iznosi 1 400 maraka, a ovim sredstvima kupljena su drva za ogrjev, značajna količina osnovnih životnih namirnica, te nova veš mašina koja je posebno usrećila ovu skromnu porodicu. Inače, ovo nije prvi slučaj da džemat iz danskog grada Koldinga pomaže porodice salbijeg imovnog stanja u našoj zemlji, te su za naredni period najavili organizovanje sličnih humanitarnih akcija.

Devet članova porodice Husejnović već godinama u bijedi i siromaštvu živi u alternativnom smještaju u Sanskom Mostu, u starom i dotrajalom stanu površine 25 kvadratnih metara. Demobilisani borac Armije RBiH, Muharem Husejnović i njegova supruga Nazifa svakodnevno brinu o tri sina i četiri kćerke različitih starosnih uzrasta, a njihovo najmlađe dijete nedavno je napuniolo tri godine.

Kažu kako primaju skromnu socijalnu pomoć koja iznosi stotinu maraka, ali se i ona neredovno uplaćuje. Muharem kaže kako je već godinama bez stalnog zaposlenja, a porodicu izdržava sakupljajući i prodajući staro željezo, tako da je u ovom trenutku svaka vrsta pomoći dobrodošla.

COMMENTS

WORDPRESS: 1
  • comment-avatar
    Unesite Vaše ime... 7 godina ago

    Taman ce SAD Biba moći ići na Bingo u kladdionicu

DISQUS: 0