instant fap

Pomozimo evakuiranim mještanima

Pomozimo evakuiranim mještanima

Od kako je proglašeno stanje elementarne nepogode na području općine Sanski Most, privremeni smještaj u prostoru Mješovite srednje škole je pronašlo do sada 17 osoba.

Riječ je o evakuisanim mještanima poplavljenih područja, koji su pred naletom vodone stihije bili primorani napustiti svoje domove. U veoma kratkom roku, volonteri, omladina, osoblje škole i učenici, kao i drugi humani ljudi, samoinicijativno su se organizovali i prostorije u školi preuredili za potrebe prihvatnog centra. Istovremeno su uspjeli i prikuputi osnovne životne namirnice u vidu hrane, vode, kao i odjeću i obuću, tako da su unesrećeni na vrijeme na adekvatan način zbrinuti.

Čitavo vijeme njima su na raspolaganju mladi i volonteri, a obzirom da se radi o osobama starije životne dobi, svi oni nalaze se pod medicinskim nadzorom zadravstvenih radnika. Pomoć na adresu Mješovite srednje škole i dalje pristiže, koja se potom u zavisnosti od potreba i informacija sa terena, dalje preusmjerava i dostavlja na ona područja koja se još uvijek nalaze pod vodom, i gdje u građani najugroženiji. Svi oni koji žele pomoći, više informacija mogu dobiti od volontera koji se nalaze u Mješovitoj srednjoj školi.

KOMENTARI