Pomozimo: Kuća tri porodice Omerović uništena u požaru

Homeinmedia danas

Pomozimo: Kuća tri porodice Omerović uništena u požaru

Donirano 2.000 KM Omerovićima za renoviranje kuće

U požaru koji je 3.1.2019. godine u poslijepodnevnim satima zahvatio stambeni objekat u naselju Kruhari, nadomak Sanskog Mosta, devastirana je kuća u kojem živi mladi bračni par Arif (24) i Aida (22) Omerović, skupa sa šestomjesečnim djetetom i njihove amidže sa porodicama.


Vatra je prvo zahvatila drvene grede, a potom se proširila na krov objekta.


Vatrogasci su uspjeli spriječiti da se vatra ne proširi, ali je velika količina vode prodrla u sve dijelove kuće, zbog čega je boravak u stanu u trenutnim uslovima nemoguć.


Inače, u prizemlju kuće nalaze se još dva stana u kojima žive Arifove amidže; Omerović Džemal sa suprugom i Mehmedalija. Sve porodice žive vrlo skromno, a Arif kaže kako je zaposlen u firmi „Remus“ i da je plata koju dobije jedini izvor prihoda za njegovu porodicu.


Prije nekoliko mjeseci Arif podigao je kredit kako bi uredio potkrovlje kuće u kojoj živi, a sve što je urađeno sada je oštećeno u požaru. 
Prilikom posjete i razgovora sa Arifom i njegovim amidžom Džemalom uvidjeli smo se da je šteta na objektu ogromna, a kako je kuća ionako bila stara i dotrajala, biće potrebno potpuno renoviranje od ploče, strujnih instalacija pa do krova i zidova.

Već sada je jasno da oni bez pomoć dobrih ljudi neće moći sami osposobiti kuću za život. Omerovići trenutno žive kod rodbine dok se kuća ne popravi.


Pozivamo svi shodno svojim mogućnostima da se kuća za tri porodice Omerovića što prije renovira i da im olakšamo veliku nevolju koja ih je zadesila.


U skladu sa dogovorom između Arifa i njegovih amidža, svi koji žele pomoći mogu to učiniti uplatom finansijskih sredstava na žiro-račun kod Raiffeisen banke na ime Arif Omerović: 1613 0000 6626 3859.


Za uplate iz inostranstva:
BENEFICIARI BANK: RAIFFEISEN BANK D.D. BOSNA I HERCEGOVINA
SWIFT CODE: RZBABA2S
ADDRES: ZMAJA OD BOSNE BB, SARAJEVO, BIH

IBAN CODE: BA39 1613 0000 6626 3859
FULL BENEFICIARY NAME: Arif Omerović
FULL BENEFICIARY ADDRESS: DONJI KRUHARI 96, SANSKI MOST

pozar7
pozar2
pozar4
pozar5
pozar6

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0