instant fap
NaslovnicaUncategorized

Pomozimo kupovinu 70 inkubatora za bh. porodilišta i spasimo nevine male živote!

Pomozimo kupovinu 70 inkubatora za bh. porodilišta i spasimo nevine male živote!

Zajedno sa Fondom B92, već iskusnim „borcem za bebe“, kompanija m:tel je odlučila da humanitarnu akciju ‘Bitka za bebe’, bitku za dječije živote prenese i u BiH. Riječ je o akciji za kupovinu inkubatora za porodilišta širom BiH

U saradnji sa Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite RS, te kliničkim centrima i porodilištima širom BiH, Fond B92 došao je do broja od 70 inkubatora, potrebnih u ovom trenutku, kako bi se stanje u bh. porodilištima moglo nazvati optimalnim.

„Heroji ne mogu sami” bila je osnovna poruka sa najavne press konferencije održane 1.juna. u Banjaluci. Upućen je poziv svim građanima da pozovu kratki broj 1411 i tako daruju 1 KM za bebe (pozivi su mogući iz m:tel mobilne i fiksne mreže).

Obraćajući se na press konferenciji, generalni direktor m:tel-a Predrag Ćulibrk izjavio je da će, kao dobar primjer drugim društveno odgovornim kompanijama, porodilištima u Banjaluci i Sarajevu m:tel donirati 2 inkubatora u vrijednosti od oko 58.000 KM, tako da će oba porodilišta dobiti po jedan inkubator za intenzivnu njegu.

– Nastojaćemo da u ovu humanu borbu uključimo naše poslovne partnere, korisnike, ali i naše zaposlene, pojasnio je Ćulibrk i dodao da m:tel posebnu zahvalnost duguje medijskim partnerima akcije. Kako je rečeno, preko 40 medija iz cijele BiH spremno je da daruje dragocjeni medijski prostor za bitku pod zastavom humanosti.

Predsjednik Upravnog odbora Fonda B92 Veran Matić naglasio je kako je u Srbiji sistemski riješen problem nepostojanja inkubatora u tamošnjim porodilištima i da su rezultati akcije premašili sva očekivanja.

Kada je riječ o BiH, već na samom početku, akcija je naišla na prijateljsku podršku Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Vlade RS, a ministar Ranko Škrbić ocijenio je ovaj projekat izuzetno humanim i značajnim.

Podsjećamo, „Bitka za bebe” traje do kraja 2012. godine, a svi imamo priliku da pokažemo humanu stranu i uzmemo učešće u akciji u kojoj je jedina nagrada život.

Za sve koji žele da se pridruže akciji više info na bitkazabebe.mtel.ba