Ponosni na Amelu Omić

Homeinmedia danas

Ponosni na Amelu Omić

Osmijeh vrijedan života/ Humanitarni koncert „Ko nekad u osam“

 Podsjetimo da je projekat „Nada“ po mnogo čemu jedinstven i da se u okviru njega vodi briga o mališanima koji imaju poteškoće u razvoju, a projekat uspješno vodi Amela Omić, diplomirana socijalna radnica i direktorica organizacije AWO. Svjetski dan svjesnosti o autizmu obilježili su izletom u prirodu i posjetom vodopadu Blihe, gdje su igrom, pjesmom, smijehom i prigodnim transparentima podsjetili na značaj ovog datuma. Generalna skupština Ujedinjenih nacija je 2. april odabrala je kao Dan svjesnosti o autizmu.

Autizam je neurorazvojni poremećaj koji karakteriše nedostatak socijalne interakcije, komunikacije i imaginacije. Simptomi autizma uočavaju se prije treće godine i prisutni su do kraja života. Kako bi se na što dostojanstveniji način obilježio ovaj dan, u noćnim satima na lokalitetu vodopada Blihe organizovan je zanimljiv performans i on je obojen u plavu boju koja simbolizuje borbu protiv autizma.

Ovu originalnu ideju zamislila je Amela Omić i ona je potom provedena u djelo, a kako je to izgledalo pogledajte u priloženim fotografijama.

Na kraju, treba priznati da nam nedostaje ovakvih ljudi, koji se svaki dan bore da bude bolje, a mi smo društvo koje se bavi nebitnim stvarima, umjesto da ovakve primjere ističemo i svi zajedno radimo.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0