Ponosni na nastup Meline Sarajlić u dresu reprezentacije BiH

HomeSanski MostLokalne teme

Ponosni na nastup Meline Sarajlić u dresu reprezentacije BiH

Ispunjene ulice Sanskog Mosta

Melina Sarajlić na poziv selektora Ilije Lucića odigrala prijateljske utakmice WU 17 reprezentacije BiH.

Kadetske reprezentativke Bosne i Hercegovine pobijedile su u drugom prijateljskom meču odgovarajuću selekciju Crne Gore sa 1:0.

Pobjedu reprezentaciji Bosne i Hercegovine donijela je Ivona Benković u 52’ odličnim udarcem sa oko 20 metara.Posljednju priliku na utakmici imao je bh. tim u 82’. Nakon akcije po desnoj strani, Ivona Benković šalje loptu za Melinu Sarajlić koja dobro prolazi po desnoj strani u šesnarsterac ali šutira preko gola.

Izabranice Ilije Lucića su i u prvom susretu, odigranom prije dva dana u Kaknju, bile bolje od Crnogorki pobijedivši rezultatom 2:1.

Nastup Meline Sarajlić za reprezentaciju BiH je veliko priznanje za ŽF/NK „Sana 2014“ koji je rasadnik talenata, ali i ujedno potvrda kvalitetnog rada, jer se posebna pažnja posvećuje mladim i perspektivnim nogometašicama.

Mladoj sanskoj Zmajici čestitamo na ostvarenom uspjehu uz želje da u narednom periodu sa istim uspjehom predstavlja svoj klub i grad Sanski Most, ali da u budućnosti nosi dres i starijih bh. reprezentativnih selekcija.

Bravo Melina!

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0