instant fap

Ponovo se odlučuje o presudi Muhamedu Kadiriću

Ponovo se odlučuje o presudi Muhamedu Kadiriću

U Vrhovnom sudu Federacije Bosne i Hercegovine održana je sjednica po žalbama Tužilaštva i odbrane na presudu Muhamedu Kadiriću, trostrukom ubici iz Sanskog Mosta (37), koji je osuđen u Kantonalnom sudu Bihać na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 34 godine. Odluka će biti naknadno donesena.

Suze i amnezija

Pomahnitali Kadirić krajem februara 2017. godine u svojoj brvnari u blizini porodične kuće kod Sanskog Mosta iz automatske puške ubio je Safeta Kadirića Papu (53), Elkaza Razića (48) i Emira Bajrića, nakon čega se predao policiji.

Tokom suđenja ubica je u sudnici samo plakao i tvrdio da se ne sjeća zločina. Inače, prvo vještačenje pokazalo je da on nije sposoban pratiti suđenje, ali je nadvještačenje ipak pokazalo drugačije.

Pripremio pušku

Tragičnog dana ubica je sreo Bajrića, koji je na traktoru vozio đubre, te ga je pozvao u svoju brvnaru na piće. Potom je Bajrić telefonom pozvao komšiju Razića također da dođe na piće. Razić je ubrzo stigao, a iza njega i Kadirić Papo.

Optuženi je već ranije spremio automatsku pušku. Na kauču je usmrtio Razića, dok je Safeta Kadirića upucao na podu. Bajrić je, najvjerovatnije, pokušao pobjeći, jer je upucan u leđa na izlazu iz brvnare.

Svađa s roditeljima 

Mještani su Kadirića opisali kao čovjeka koji se pretvori u čudovište kad popije. Svi su znali da je bio naoružan. Deset dana prije zločina posvađao se s ocem i majkom, nakon čega je napustio kuću i spavao u hladnoj brvnari.

KOMENTARI