instant fap

Poraz kadeta OKK “Sane”

Poraz kadeta OKK “Sane”

U okviru drugog kola Kantonalne lige USK-a za kadete OKK „Sana“  je Gradskoj dvorani u Sanskom Mostu ugostila bosanskokrupsko „Bratstvo“.

Sanjani su dobro otvorili utakmicu i za samo nekoliko minuta poveli sa 14:4, a i prvu četvrtinu su riješili u svoju korist rezultatom 25:15. No, u nastavku gostujući igrači pokazuju svoj kvalitet i savim saluženo im je pripala druga i treća četvrtina u kojima su došći do značajne predosti koju nisu ispustili do kraja. Rezultat je na kraju glasio 83:68 za Bratstvo.

Trener omladinskih selekcija OKK „Sane, Amir Pašalić, kaže da je djelimično zadovoljan igrom svojih igrača, ali ne i rezultatom. On ističe, da mladim sanskim košarkašima još treba dosta takmičarskog iskustva, te se nada da će iz utakmicu u utakmicu oni pružati daleko bolje partije.

„ Treba još dosta raditi da se tehnički uigra ekipa. Pojedinim igračima je ovo bila prva zvanična utakmica, tako da su pojedine greške i opravdane. Cilj kluba je da se za naredni period stvori kvalitetna generacija sa takmičarskim iskustvom, a igra i zalaganje na terenu protiv Bratsva daju nadu da za ovu generaciju dolaze bolji takmičarski dani“, rekao je trener Pašalić.

Najefikasniji u redovima OKK „Sane“ bili su: Halkić sa 21 poenom, zatim  Bašič 13, Pašić 11, Aganović 7, Čengić 6, a u listiu strijelaca su se upisali i Đubo sa 3, Almin Trožić 3,Amar Trožić 2, te Benić 2 sa postignuta koša.

Recimo, da sanski kadeti nisu odigrali utakmicu 1. kola, jer zbog vemenskih neprilika u Sanski Most nije doputovala ekipa „XXL“ iz Bihaća. Sanjani narednu utakmicu igraju protiv „Krajišnika“ u Velikoj Kladuši

KOMENTARI