instant fap

Poraz “Sane 7” u Cazinu

U proteklu subotu odigrano je treće prvenstveno kolo za rukometaše Prve lige Federacije BiH – grupa sjever. Rukometni klub “Sana 7” iz Sanskog Mosta  poražen je na gostovanju od „Krajine“ iz Cazina rezultatom 29:25.

Bio je ovo pravi krajiški derbi u kojem je pružena borbena igra sa obje strane. Sanjani su dobro otvorili utakmicu i prvo poluvrijeme su riješili u svoju korist rezultatom 11:13. U nastavku se također vodi ogorčena i izjednačena borba, a domaći igrači u posljednjih pet minuta ove dramatične utakmice imaju više prisebnosti i utakmicu rješavaju u svoju korist. Za sanske rukometaše ovo je drugi gostujući prvenstveni poraz.  U ostalim utakmicama postignuti su sljedeći rezuultati: Žepče – Bihać 33:23, Maglaj – Lukavac 27:17, ORK Tuzla – Banovići 31:24, Bosna TS – Sloboda Solana 16:24 i Omladinac – Jajce 27:28.
Nakon tri odigrana kola na čelu tabele su Maglaj i Jajce sa maksimalnih devet osvojenih bodovoa. Čak šest ekipa je sakupilo po šest bodova, a to su: treći Lukavac, četvrta Tuzla, petoplasirano Žepče, šesta Krajina i sedma Sloboda Solana. Na osmom mjestu je Omladinac sa tri boda, dok su deveta Sana 7 i Bosna TS osvojili po jedan bod. Na začelju tabele su Bihać i Banovići bez osvojenih bodova.
Naredno kolo igra se 27. i 28. oktobra u kojem će „Sana 7“ ugostiti ekipu „Omladinca“ iz Lukavca. U ostalim susretima se sastaju: Bihać – Jajce, Sloboda Solana – Krajina, Banovići – Bosna TS, Lukavac – Tuzla i Žepče – Maglaj.

KOMENTARI