instant fap

Novi poraz “Sane 7” u Jajcu

U okviru 5. kola prvenstva Prve rukometne lige Federacije BiH grupa sjever, rukometaši „Sane 7“ iz Sanskog Mosta  gostovali su u proteklu subotu u Jajcu gdje su sa šest golova razlike poraženi od tamošnjeg istoimenog kluba.  Rezultat je glasio 28:22.


Kao što se i očekivalo, podmlađeni sastav sanskog rukometnog kluba teško se mogao nadati osvajanju bodova na ovom teškom gostovanju. Naime, RK „Jajce“ ima kvalitetan i iskusan sastav, a Jajčanima je cilj osvajanje prvog mjesta i plasman u viši rang takmičenja. Uz to, u Jajcu je teško igrati jer domaćin ima veliku podršku sa tribina od svojih vjernih navijača. Ipak, „Sana 7“ je u ovoj utakmici pružila jak otpor domaćinu, vodila se skoro izjednačena borba, a presudilo je iskustvo domaćih igrača koji  izuzetno dobre partije pružaju pred savojom publikom i protiv kojih mladi sanski igrači nisu imali šanse da naprave nešto više.
U ostalim susretima postignuti se sljedeći rezultati: Maglaj – Bihać 44:32 , Bosna TS – Lukavac 28:35 , Krajina – Banovići 33:22, Tuzla – Žepče 48:41 i Omladinac – Sloboda Solana .
Na čelu tabele je i dalje Maglaj sa maksimalno osvojenih 15 bodova.  Po tri boda manje sakupili su drugoplasirano Jajce, treći Lukavac i četvrta Sloboda Solana. Na petom mjestu je Tuzla, a isti broj bodova ima i šesta Krajina. Sedmplasirana ekipa je Žepče, dok je Sana 7 ostala na osmom mjestu. Po tri boda su sakupili na devetom mjestu  Omladinac, deseti Bihać i jednaesti Banovići, dok se na začelju tabele nalazi  Bosna TS sa samo jednim osvojenim bodom.

KOMENTARI