instant fap

Poraz sanskih rukometaša u Kaknju

Poraz sanskih rukometaša u Kaknju

Rukometaši Kaknja su se tijesnom pobjedom protiv tradicionalno neugodne ekipe Sane 7 oprostili od svojih navijača i „zacementirali“ treće mjesto na tabeli bez obzira na ishod u posljednjem kolu na gostovanju u Bihaću
 

Bila je ovo jedna od lošijih partija izabranika trenera Selmira Šestovića u nastavku prvenstva. Gosti iz Sanskog Mosta ostavili su snažan utisak, posebno u prvom poluvremenu koje su riješili u svoju korist(17:18). Sanjani su bolje otvorili utakmicu, imali minimalnu rezultatsku prednost, koju su igrači Kaknja teško sustizali. Mladi Anis Bojić i iskusni Gojko Blagojević zadali su dosta problema odbrani Kaknja koja jednostavno nije imala rješenja kako da zaustavi udarni tandem Sane 7. Zahvaljujući raspoloženom Edinu Velispahiću , koji je s lijevog krila rešetao mrežu Kočića, Kakanj je na odmor otišao sa samo s jednim golom zaostatka.

Početak drugog poluvremena pripao je igračima Kaknja koji su zaigrali kako znaju i umiju i već u 35.minuti imali prednost od pet golova razlike. Nažalost, ponovo dolazi do pada i loše igre,posebno u odbrani i desetak minuta prije kraja prednost se „istopila“ i pobjeda došla u pitanje. Završnica utakmice bila je dramatična.Naime, gosti su dva minuta prije kraja smanjili rezultat na 32:31 i malo je nedostajalo da Kakanj napuste neporaženi.Ipak, izabranici trenera Šestovića uspijevaju postići još dva gola i čvrstom i agresivnom odbranom neutralizirati Anisa Bojića i stići do minimalne, ali zaslužene pobjede.U ekipi Kaknja najbolji je bio Edin Velispahić sa 12 postignutih golova, a kod Sane 7 Anis Bojić koji je pošteno izrešetao mrežu mladog Mevludina Čehajića i zasluženo ponio epitet igrača utakmice.


Pobjedom protiv tradicionalno neugodne ekipe Sane 7 igrači Kaknja „zacementirali“ su treće mjesto na tabeli bez obzira na ishod u posljednjem kolu na gostovanju kod Bihaća.

 

Kakanj – Sana 7 34:31(17:18) 

Sportska dvorana u Kaknju. Gledalaca 100.Sudije: Edin Kulović i Vedad Škaljić (oba Sarajevo). Delegat: Mirsad Mujanović (Matuzići, Doboj Jug). 

Kakanj Čehajić, Šljivo, Sabljaković 3, Duraković 5, Velispahić 12, Tukulić 5, Delić 4, Bjelopoljak 3, Rojo, Kulović, Begović, Demir, Hadrović 2, Zahirović.Trener:Selmir Šestović. 

Sana 7: Pašagić, Kočić, Bojić 15, Hasić, Kebić 2, Mujkanović, Ramić 3, Škorić, Blagojević 4, Janković 4, Gredelj 3, Dedić, Agandeović. Trener;Ibrahim Alihodžić.

KOMENTARI