Porodica Džene Gadžun sprema novi protest: Ni nakon 13 mjeseci nema odgovora ko je kriv za njenu smrt 

HomeVijestiBiH

Porodica Džene Gadžun sprema novi protest: Ni nakon 13 mjeseci nema odgovora ko je kriv za njenu smrt 

Iron Puki novogodišnjim paketićima obradovao djecu iz Roditeljske kuće

Porodica Džene Gadžun, dvoipogodišnje djevojčice iz Bilješeva kod Kaknja, koja je u novembru prošle godine preminula nakon operacije očnog kapka u privatnoj stomatološkoj ordinaciji Bejtović u Sarajevu najavila je novi protest.

Ovog puta, porodica će protestovati ispred Kantonalne bolnice Zenica, gdje i danas radi dr. Nina Jovanović, doktorica koja je izvodila operativni zahtjev u stomatološkoj stolici, kada je dijete doživjelo srčani zastoj i palo u komu iz koje se nikad nije probudilo.

Protest će biti održan u sljedeću srijedu, 14. decembra ispred kapije KB Zenica od 12 do 14 sati.

– Svi koji budete u mogućnosti podržite pravdu za našu Dženu. Svi koji niste mogli u Sarajevo doći evo imate priliku u Zenici da nas podržite – objavila je majka djevojčice na društvenim mrežama.

Roditelji i maloljetna braća Džene Gadžun 14. novembra su protestovali i ispred Vlade Kantona Sarajevo, nezadovoljni (ne)postupanjem nadležnog ministra Harisa Vranića u slučaju smrti djevojččice, ali i ispred zgrade Tužilaštva KS, koje već duže od godinu provodi istragu slučaja i još nije donijelo tužilačku odluku.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0